Baraj suyu tamamen yeşile döndü

Kuraklık nedeniyle su çekilmesinin yaşandığı Adıyaman'daki Atatürk Barajı göletinin sahile yakın kısımlarında yüzey tamamen yeşile döndü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2021 11:04 GÜNCELLEME 17.09.2021 11:04 GÜNCEL
Baraj suyu tamamen yeşile döndü
Baraj suyu tamamen yeşile döndü

Adıyaman'da Atatürk Barajı'nda yaşanan kuraklık ile birlikte su seviyesi düştü. Suların çekilmesinin ardından yüzeyin büyük bir kısmı tamamen yeşile büründü.

2016 ve 2019 yıllarında da benzer görüntülerin oluştuğu Atatürk Barajı'nda, oksijen oranının 4 miligramın altına düşmesi nedeniyle alg patlaması olmuştu.

Çevre Mühendisi Bekir Yıldırım, önceki yıllara göre daha yoğun ve geniş alanı kaplayan yeşil rengin aynı nedenle olduğunu belirtti.

Yıldırım, “Dışardan gelen katı atık besin maddeleriyle su yüzeyinde katman oluşmaktadır. Bu su yüzeyinde oluşan ötrofikasyon canlıların oksijensiz kalmasına sebebiyet vermektedir. Ötrofikasyonun kalın tabaka olması, suyun da durgun olmasından dolayı canlılara zarar verebilmektedir” dedi.

 

YORUMLAR 1
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Suyun yeşile dönmesi yusunlar ile alakalı su rüzgarın etkisi ile oynaklaşıyor. Oynaklaşan su dipteki yusunları parçalıyor. Parçalanan yusunlarda yeşil olduğundan su yeşile dönüyor. Başka manalar yüklemenin hiçbir anlamı yok. O mühendis gitsin kendisine başka bir iş baksın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR