Başörtü eyleminde barış güvercinleri uçtu
Mazlumder Kocaeli Şübesi tarafından yaklaşık üç yıldır aralaıksız her cumartesi devam eden başörtü eyleminden önce barış için güvercinler uçuruldu.
GİRİŞ 19.04.2008 15:30
GÜNCELLEME 19.04.2008 15:30
GÜNCEL
Dernek, başörtü yasağından dolayı 4 yıldır Kocaeli'de her Cumartesi günü eylem düzenliyor. Bugün eylemlerinin dördüncü yılı nedeniyle geniş bir organizasyon yapıldı. İzmit Merkez Bankası önünde toplanan grubun bir kısmı üstelerine giydikleri beyaz formanın üzerine 'Başörtüsüne özgürlük' sloganı yazdı. Grup içinde 4 kişinin avukat cübbesi giymesine Kocaeli Baro Başkanlığı müdahale etti. Başkanın ikazına eylemciler tepki gösterince gergin anlar yaşandı. Grup daha sonra Güvercinleri uçurarak eyleme başladı. Yürüyüş yolunu takip ederek slogan atan eylemcilere yoldaki vatandaşlar da alkışlayarak destek verdi. Geniş güvenlik önlemleri altında yürüyen grup Özgürlük Parkı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra sesizce dağıldı.
YORUMLAR 1
-
hakan yazıcı 18 yıl önce Şikayet EtBüyük gelişme!. Haber7 ne zamandan beri başörtüsü haberlerine rağbet etmeye başladı?Beğen