Altın fiyatları çıkacak mı düşecek mi? Gram, çeyrek ve bilezik yatırımı yapanlar dikkat!

Altın fiyatlarındaki son durum (22 Eylül 2021 Çarşamba) yatırımcılar tarafından araştırılıyor. ABD Merkez Bankası Fed'in bugün açıklayacağı faiz kararı ile altın fiyatları ya düşecek ya da hızla çıkacak. Peki güncel gram altın, çeyrek altın, yarım altın fiyatları ne kadar?

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2021 17:34 GÜNCELLEME 22.09.2021 17:45 GÜNCEL
Altın fiyatları çıkacak mı düşecek mi? Gram, çeyrek ve bilezik yatırımı yapanlar dikkat!
Altın fiyatları çıkacak mı düşecek mi? Gram, çeyrek ve bilezik yatırımı yapanlar dikkat!

ABD Merkez Bankası Fed bugün faiz kararını açıklayacak. Çinli Evergrande'nin borç krizinin finansal sistemin tamamını etkileyebileceğine dair endişelerle yükseldi. Fed'in faiz kararından daha çok tahvil alımlarını azaltımı konusundaki açıklamalarına odaklanıldı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırım sinyali ve tahvil alımı azaltımının ne zaman başlayacağına ilişkin takvimi duyurması beklenirken dar banda sıkışan Altın Fiyatları da bu gelişme ile yön bulacak. Peki altın fiyatları artacak mı, düşecek mi?

ONS Altın Ne Kadar Oldu?

Ons altın bugün saat 17:40 itibariyle 1.775  seviyesinden işlem görüyor. Gün içinde en düşük 1.776 dolar en yüksek 1.779 dolar seviyesi görüldü.

Fed'in varlık alımlarını azaltacağı yönde sinyal vermesi halinde uzmanlar 1.744 dolar desteğine doğru geri çekilme görülebileceğini belirtti. Fed bugün 2024 projeksiyonlarına da ilk kez yer verecek.

''Gram Altın 10 Lira ONS Altın 50 Dolar Geri Çekildi!!

Altın fiyatları için Ağustos ve Eylül fiyatlarının yatay bir bant hareketine sıkıştığını ve bir yön kırılmasının görülmediğini belirten uzman isim, "Geçtiğimiz gün ABD'de gelen olumlu verilerinin etkisiyle ons tarafında 50 dolar gram altın tarafında ise 10 liralık bir geri çekilme gördük" diye konuştu.

''Altın Fiyatları İçin Eylül Ayındaki Satışlar Son Satışlar Olabilir''

Altın fiyatları için hem enflasyon tarafı hem de Fed toplantısının öne çıktığını belirten uzman isim, "Ons altın için 1765 dolar seviyesi kritik. Bu seviyenin altında 1721 dolar seviyesine kadar gerileme görebiliriz. Yani satış baskısı devam edebilir. Ancak Eylül ayındaki bu sert satışların 2021 yılı bazında son satışlar olduğunu düşünüyorum" dedi.

''Altın Son Çeyrekte Yükseliş Yönünde Devam Edebilir''

3 maddeye dikkat çeken ve yaşanabilecek risklerin altını destekleyebileceğini ifade eden İslam Memiş, "Altın tarafında Eylül ayındaki düşüşler bence yılın son düşüşleri olacak. 2021 yılı son çeyreğinde altın yükseliş yönünde yoluna devam edebilir" dedi.

''Yükselişler İçin 1835 Dolar Seviyesi Kritik''

Merkez bankalarının fiziki altın talebinin sürmesinin altın fiyatları için her düşüşün bir alım fırsatı yarattığını belirten Memiş, "1835 dolar seviyesinin üzerindeki kapanışlar ons altın için yükselişleri tetikleyecek bir faktör olarak masada kalacak" diye konuştu.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

ABD Merkez Bankası Fed, kritik faiz kararı ile altın fiyatlarını saat 21:00'de açıklamış olacak.

22 Eylül 2021 Çarşamba Güncel Altın Fiyatları

Gram Altın Fiyatı

  • Alış: 492,97

  • Satış: 493,05

Çeyrek Altın Fiyatı

  • Alış: 803,00

  • Satış: 813,00

Yarım Altın Fiyatı

  • Alış: 1.605,00

  • Satış: 1.626,00

Cumhuriyet Altın Fiyatı

  • Alış: 3.194,00

  • Satış:3.238,00

YORUMLAR 3
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    degisiklik yok ayni devam
    Cevapla
  • sami aydemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın uçar, bu güne kadar nerede görmüş altının geri çekildiği, Amerika pandemide 4 kat para bastı piyasaya bunun karşılığı sadece uçurmaya yeter dünyada bir buhran durumu var her zaman tek güvenilir liman gümüş ve altın
    Cevapla
  • ATİLLA 2 yıl önce Şikayet Et
    İnecek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR