ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz'dan 'Cübbeli Ahmet'e tepki

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Cübbeli Ahmet'in İmam-Hatip Liseleri'ne ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2021 10:55 GÜNCELLEME 23.09.2021 13:59 GÜNCEL
ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz'dan 'Cübbeli Ahmet'e tepki
ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz'dan 'Cübbeli Ahmet'e tepki

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün İmam-Hatip Liseleri'ne ilişkin açıklamasına tepki gösteren ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Cübbeli'yi İmam Hatip Liseleri'ne davet etti. 

İmam Hatip okullarının FETÖ'ye karşı panzehir görevini gördüğünü belirten Solmaz, "Ahmet Mahmut Ünlü'nün öğrencilerimizi ve velilerimizi tedirgen etmeye hakkı yoktur bu bir vebaldir" dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ahmet Mahmut Ünlü'nün söylediği gibi bir şey imam hatiplerde yoktur. İmam hatipleri ve eğitim programını tanımadığı aşikardır. İmam hatipler her türlü aşırılığının karşısındadır. Özellikle FETÖ'nün panzehiri olmuştur. Ahmet Mahmut Ünlü'nün öğrencilerimizi ve velilerimizi tedirgen etmeye hakkı yoktur bu bir vebaldir. Kendisini en kısa zamanda imam hatipe giderek yakından tanımaya davet ediyorum."

ÖNDER'DEN TEPKİ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği de Ahmet Mahmut Ünlü'nün açıklamalarına tepki gösterdi. ÖNDER'den yapılan açıklama şöyle:

22.09.2021 gecesi CNNTÜRK televizyonunda Tarafsız Bölge programının konuğu tarafından yanlış ve eksik bilgiden kaynaklı yapıldığına inandığımız açıklamalarla her platformda ortaya çıkması muhtemel olan tekil örnekler üzerinden koskoca bir camianın hedef alınması ve genelleyici bir yaklaşım içinde olunması, İmam Hatip camiası olarak bizleri üzmüş ve rahatsız etmiştir.

İmam Hatip okulları yüzyılı aşan tarihiyle fen ve sosyal bilimlerle İslam İlimlerini öğrencilerine birlikte veren eğitim kurumlarıdır. Kurulduğu günden beri ülkemiz için çalışan okullarımız bundan sonra da hizmet etmeye, katma değer üretmeye, kaliteli ve nitelikli insan yetiştirmeye devam edecektir. İmam Hatip okulları kimi çevrelerin hedef göstermesine ve engelleme çabalarına rağmen milletimizin büyük bir özveri ile sahip çıktığı eğitim kurumları olmuştur.

İmam Hatip okulları ülkemizin zengin tarihî tecrübesinden süzülerek ortaya çıkan örnek bir eğitim modelidir. Olumsuz bireysel örneklerden yola çıkarak İmam Hatip modelini tümüyle itham etmek, hakikate dayanmayan zanlarla bu modele dair olumsuz algi oluşturmaya çalışmak milletimizin emeğine ve bu okullara emek veren binlerce insana ve yüzbinlerce öğrencimize yapılmış bir haksızlıktır. Ülkemizin içeride ve dışarıda pek çok sorunla mücadele ettiği bir süreçte İmam Hatip okullarını gündem malzemesi yapmaktan sakınmak, toplumsal birlik ve kardeşliğimize zarar verici yaklaşımlardan uzak durmak başta ilim adamları ve kanaat önderleri olmak üzere herkesin ortak sorumluluğudur.

Bizler ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak hiçbir suni tartışmanın tarafı olmayacağımızı, gençlerimizin eğitimine her zaman destek olacağımızı, ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğimizi, çalışmalarımız sırasında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin her zaman önceliğimiz olacağını kamuoyuna saygıyla beyan ederiz.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Trabzonlular Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    40 tane yumurta bulunan sepetleri üç beş çürük ve kırık yumurta yüzünden tüm sepeti imha etmek fikrine kapılan zavallıların biri....
    Cevapla
  • Hoca Haklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Amca zannediyor ki İmam - Hatipler hala onun zamanındaki İmam-hatiplerdir. Yok öyle bir şey. O zaman dindarlar üzerinde baskı vardır ve baskı ben/biz şuurunun doğmasına sebep oluyordu. Hakeza İmam-hatip öğretmenleri de öyleydi. Ama şimdi ne öğretmenlerde iş var ne imam-hatipler çocuklara dini bir şuur verebiliyor. Neyin ne olduğunu bilmeyen, normal bir liseliden hiçbir farkı olmayan, dini şuurdan nasibi olmamış bir alay ergen hepsi. Cübbeli hoca gayet doğru konuşmuş. Siz cübbeliyi eleştireceğinize imam-hatipler neden bu duruma düştü, neden gençlere bir şey veremiyoruzun derdine düşün.
    Cevapla
  • Hasan Tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Selamün aleyküm, Benim cocukları da imam hatipten yetişti. Allah sıratı mustakimden ayırmasın. Bir zamanlar imam hatiplerden ,deist ve ateist öğrenciler de çıkıyordu.ama bunu genellemek doğru değil. İlahiyat ları ve imam-hatip leri denetlemek en doğrusudur . inşallah düzeltilmiştir.
    Cevapla
  • uzman yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    önce siz gidip bir tanısanız derim. size 1,5 yıllık bir imam hatip zulmünün acı anılarını göndersem , TRT de imam hatipin MAHREM dizisini çekersiniz. konuşturmayın adamı. siz ve sizin gibilere yağmurlu havada bile su yok .. cübbeli ilk defe adam gibi laf etmiş.
    Cevapla
  • turan şengül 2 yıl önce Şikayet Et
    çünkü tam olarak izah etmemize müsade etmiyor bazı durumlar varki 700 karakterle izah edilemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR