Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan uyarı var: Benim yaptığımı yapmayın

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlere altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Sancar, ''Yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2021 20:05 GÜNCELLEME 23.09.2021 22:55 GÜNCEL
Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan uyarı var: Benim yaptığımı yapmayın
Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan uyarı var: Benim yaptığımı yapmayın

ABD'de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul'a geldi. Sancar, Zirve 23'e katıldı, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Sancar, "Gerçekten bu gibi etkinlikler önemli. Umarım Türkiye'ye ve Türkiye'nin her yerine bizden çağrıda bulunursunuz. Ve ülkemizin tanınmasında faydalı olursunuz. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum" dedi.

'MUTLAKA GERİ DÖNÜN'

"Çok çalışmalısınız" diyen Sancar, "Zorluklarla karşılaştığınızda, işler iyi gitmediğinde inatçı olmalısınız. Yurt sevgisi çok önemli. Yurt dışına gidin ama gittikten sonra geri dönün. Benim yaptığımı yapmayın. Yurt dışında farklı dünya görüşü olan insanları görmek önemli. Onlardan öğrenecek şeyler var fakat bizim bu memlekete borcumuz var. O bakımdan yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" şeklinde konuştu.

.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Tarla Faresi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sevdiklerim olmasa bir gün durmam. Para için sevdiklerimi asla bırakıp gitmem, kuru ekmek yerim, yinede gitmem.
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum . Benim görüşüm şudur. Devlet teminatı ile çıkınız yoksa çıkmayınız yurtdışına . Mutlaka geri dönün. Şu an dünyada kıran kırana bir ilim bilim teknoloji savaşı var. Bu savaşı kazananlar gelecek yüzyılın öncüsü olur diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Mecburen çıkacaklar, memlekette liyakat kalmadı ki, dayısı olan kapağı bir yere atıyor zaten, olmayan ya yurt dışı, ya fabrikada asgari ücrete işçi.....
    Cevapla
  • E.K 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatanseverlik başka birşey her Nobel ödülü alanda bulunmuyor kimisi ben Avrupa'da yaşaycam diyor bu ülkede yaşanmaz diyor. bu hocada ne olursa olsun mutlaka planlarınız arasında kendi ülkemize hizmette olsun diyor Ellerinden öpmek Lazım Büyüksün Aziz Hoca
    Cevapla
  • Eğrisi Doğrusu 2 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçilik böyle birşey doğduğu topraklara vefa böyle birşey adam dışarı çıkmış ama ülkesine fransız kalmamış.. inançlı ve milliyetçi insanlara hiç olmadığımız kadar çok hem de çok ihtiyacımız var..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR