Ankara'da 25 göçmen yakalandı, 5 kişi tutuklandı

Ankara'da, yurda kaçak yoldan giren 25 düzensiz göçmen ile organizatör 5 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı. Göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, biri ambulans şoförü 5 şüpheli tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2021 09:00 GÜNCELLEME 24.09.2021 09:00 GÜNCEL
Ankara'da 25 göçmen yakalandı, 5 kişi tutuklandı
Ankara'da 25 göçmen yakalandı, 5 kişi tutuklandı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, İran üzerinden yurda yasa dışı yollarda göçmenler getirileceği bilgisi aldı. Soruşturma başlatan ekipler, göçmenlerin önce Diyarbakır, ardından da Ankara'ya getirileceğini öğrendi.

25 GÖÇMEN İLE 5 ORGANİZATÖR

Operasyon başlatan ekipler, Ankara-Niğde Otoyolu'nda bir minibüs ile peşindeki otomobili durdurdu. Minibüste 25 göçmen bulunurken, yurda girişlerini organize ettiği öne sürülen Y.K., A.Y., T.R.E., M.A.K. ve N.G.Ç. gözaltına alındı. Göçmenler, sınır dışı edilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

AMBULANS ŞOFÖRÜ ÇIKTI

5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 5 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan kişilerden Y.K.'nin ambulans şoförü olduğu ve işinden arta kalan zamanlarda göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yaptığı belirlendi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 2
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep diyoruz halkımız bıktı bu işlerden para kazananlar dışında kimse kaçak göçmen istemiyor ülkede
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Ankara ve İzmir de büyük çeteler var. Bu iki şehirde kronik terör örgütü besleyicileri var. Okumuş devletin canına okumuşlar var. Mültecilere ülkesinde yardım edelim. Millet gergin istemiyor. Aynı evde yaşıyoruz huzurumuzu bozmayalım. Devletimizin mülteci politikası gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Millet alışkın değil yabancılara. Üstelik gelip şehirin ortasına yerleşmeleri bardağı taşıran son damla oldu. Ensar Muhacir örneği ne güzel fakat çetin hak batıl mücadelesi ve hastalıklar bu Milleti zayıflattı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR