Türkiye Düşünce Platformu'ndan Hayrettin Karaman açıklaması

Türkiye Düşünce Platformu, "Karaman hoca ne haksızlığı savunur ne de doğruların söylenmesine itiraz eder. Onun söylediği ‘Her söylediğin doğru olsun ama her doğru her yerde söylenmez.’ kuralının bir yansımasıdır." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2021 17:25 GÜNCELLEME 24.09.2021 17:31 GÜNCEL
Türkiye Düşünce Platformu'ndan Hayrettin Karaman açıklaması
Türkiye Düşünce Platformu'ndan Hayrettin Karaman açıklaması

Türkiye Düşünce Platformu, Hayrettin Karaman iddialarına ilişkin, "Karaman hoca, ‘Din nasihattir.’ hadisinin manasını makamlarını kaybedince düşünceleri de değişenlerden daha iyi bilir. İktidarı uyarmanın da doğruları söylemenin de yol ve yöntemini Karaman hoca hem bilen hem de uygulayan istikamet sahibi bir ilim adamıdır." açıklamasında bulundu.

Platform'dan yapılan açıklama şu şekilde: 

"Bir zamanlar iktidarı nimetlerinden en üst düzeyde faydalanan kimi basın mensuplarının, bugünlerde iktidara muhalefette birbirileriyle yarışıyor olmasını ibretle takip ediyoruz.

En son ömrünü İslam’a adamış binlerce öğrenci yetiştirmiş onlarca kitap telif etmiş Hayrettin Karaman hoca hakkında başlattıkları karalama kampanyasına bu zevatın öncülük etmesini de yine ibretle takip ediyoruz.

Başkan Erdoğan’ın şahsında güçlü Türkiye düşmanlığı yapan çevrelerin yürüttüğü kara propaganda sürecinde o propagandanın bir parçası olmamak gerektiğini söyleyen Karaman hocanın yazılarını haksızlığıa prim vermek olarak değerlendiren yaklaşımı şiddetle kınıyoruz.

Karaman hoca ne haksızlığı savunur ne de doğruların söylenmesine itiraz eder. Onun söylediği ‘Her söylediğin doğru olsun ama her doğru her yerde söylenmez.’ kuralının bir yansımasıdır. Karaman hoca, ‘Din nasihattir.’ hadisinin manasını makamlarını kaybedince düşünceleri de değişenlerden daha iyi bilir.

İktidarı uyarmanın da doğruları söylemenin de yol ve yöntemini Karaman hoca hem bilen hem de uygulayan istikamet sahibi bir ilim adamıdır."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ehli Sünnet dışı bu moderniste itibar etmeyin. Dininizi doğru kaynaklardan öğrenin.
    Cevapla
  • HACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocamın ellerinden öpüyorum. Hocamı eleştirenler hele bir onun seviyesinin yarısına yaklaşsınlar.
    Cevapla
  • Tokatli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülke düşün bu adamın ilmine önem veriyor ve savunuyor.. Rabbim bizleri islah eylesi ve ehli sünnet itikadından ayırmasın
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun kardeşim, bu adam tam bir selefidir. Rabbim hidayete erdirsin.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    size bir sır vereyimmi. oradaki NASİHATÜN kelimesini türkçede yıllardır yanlış tefsir ettiniz. oysa orada murat edilen mana SAMİMİYETTİR.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    devamında: sahabe sorar; kime karşı nasihat ya Rasulallah? cevap: Allah'a, Kur'an'a, Rasul'e, Emirul mu'minîne ve bütün müslümanlara nasihattır. YANİ SAMİMİYETTİR.
    Cevapla
  • DATÇALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayrettin hoca güzel bir tespit yapmış bunu RTE nın değerlendirmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR