Emniyet şeridinde duran adama çarparak kaçan sürücü yakalandı

Sultangazi Mevkiinde aracı arızalanınca emniyet şeridinde duran 3 çocuk babası Fatih Akbaş’a, bir araç çarparak kaçtı. Kaçan sürücü yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2021 21:06 GÜNCELLEME 25.09.2021 21:12 GÜNCEL
Emniyet şeridinde duran adama çarparak kaçan sürücü yakalandı
Emniyet şeridinde duran adama çarparak kaçan sürücü yakalandı

Kaza, geçtiğimiz hafta Perşembe günü saat 22.30 sıralarında TEM Sultangazi mevkii Edirne istikametinde yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, aracıyla seyir halinde olan Fatih Akbaş (39) araçtan sesler geldiğini duyunca kontrol etmek için emniyet şeridine girerek aracı durdurdu. Aracın arızasını kontrol eden Akbaş, ciddi bir arıza olmadığını anlayınca araca binmek üzere sürücü koltuğuna yöneldi. Bu sırada plakası alınamayan bir araç, arkadan hızla gelerek emniyet şeridine girdi ve Fatih Akbaş’a çarptı. Aktaş, çarpmanın etkisiyle metrelerce savrularak yere düşerken, çarpan araç ise durmadan yoluna devam etti.

YARALI ŞAHIS YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri durumu kritik olan Akbaş’a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan Akbaş’ın tedavisi yoğun bakım servisinde sürüyor. Polis ekipleri Akbaş’a çarpan aracın plakasını tespit etmek için mobese kameralarında inceleme başlattı.

“ARAÇ AŞIRI HIZLI OLDUĞUNDAN HİÇBİR ŞEY GÖREMEDİM”

Kaza sırasında başka bir araçla Fatih Akbaş’ın yanında olduğunu söyleyen arkadaşı Yusuf Karaaslan, “Tam yolda giderken aracı arıza yaptı. Dörtlü yakıp emniyet şeridine geçtik. Arızayı giderdik tekrar arıza verdi. Tekrar arızayı giderdik. Arabana bin dedi tam arabama binerken çok süratli bir araba geldi. Ya 140 ya 150 yani çok hızlıydı. Bir anda ben zaten kafamı sese kaldırdım. Sağa baktığımda Fatih ağabey havada yükselmişti 17-20 metre falan sürüklendi. Ben şoka girdim orada. Geçen arabaları durdurdum oradan yardım aldık. Ambulans ve polis çağırdılar. Ondan sonra hastaneye getirdik. Araç aşırı hızlı olduğundan hiçbir şey göremedim. Ya sollama yapıyordu ya alkollüydü. Normal değil çünkü biz emniyet şeridinin içindeydik baya da mesafe vardı. Oraya girmesi için ya sollama yapması lazım ya alkollü olması lazım” dedi.

“VURAN KİŞİNİN VİCDANI VARSA GELSİN TESLİM OLSUN”

Fatih Akbaş’ın kardeşi Hüsamettin Akbaş ise “Fatih Akbaş yıllarca makam şoförlüğü yapmış biri aracın emniyetini aldığını düşünüyorum o konuda hiçbir şüphemiz yok. Sağ olsun Sultangazi İlçe Emniyetimiz çok iyi çalıştığını söylediler. En kısa zamanda yakalanacağını söylediler. Teslim olan kimse olmadı. Hastamız şu anda yoğun bakımda beyin kanaması geçiriyor. Olay anında oradan geçen gören birisi varsa, ailenin içini bir nebze olsun rahatlatması için bize bilgi verirlerse çok seviniriz. Kendisi evli 3 tane kız çocuğu var 12, 7 ve 5 yaşlarında. Eşinin durumu çok kötü sakinleştiricilerle ayakta duruyor. Vuran kişinin vicdanı varsa gelsin teslim olsun” şeklinde konuştu.

KAÇAN SÜRÜCÜ YAKALANDI VE SERBEST BIRAKILDI

Sultangazi TEM Otoyolu'nda aracı arızalandığı için emniyet şeridinde duran 3 çocuk babası Fatih Akbaş (39), arkadan hızla gelen bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Akbaş’a çarpan araç ise durmadan yoluna devam etmişti.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, aracın en son sanayiye gittiğini tespit etti. Aracın bulunmasının ardından 17 yaşındaki sürücü H.S.Y. de yakalandı. H.S.Y., savcılık tarafından yapılan sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • elif 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kişi benim babam ve kendisi vefat etti bu kaçan adam ile ilgili sadece şunu biliyorum hala davası sürüyo haberiniz olsun
    Cevapla
  • Mehmet Çağlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın savcım sizin adeletinizi güveniyoruz bu gibi kişileri vurup kaçan vicdani olmayan şahısları toplum içerisinde gezmesi biz vatandaşları huzursuz ediyor 17 yaşında genç çocuk diyoruz ama bu çocuğun tekrar o arabanın üstüne çıkmayacağıni nerden biliyoruz yine bir cana çarparsa kim ödeyecek bunun hesabını siz değerli savcılarının olayı tekrardan gözden geçirmenizi 3 çocuk babası fatih akbaş kardeşimizin yoğun bakımda canıyla mücadele ederken sizinde vicdaninizi soruyoruz efendim muhakkak ki doğru kararı vereceğinizden hiç şüphemiz yok ama sizlerden tdosyayi tekrar inceleyip sayısı tutuklamanizi rica ediyoruz...
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalet adalet adelet.. Suçsuz birisine sen gel vur kamera olduğu halde görüntü olduğu halde sen bu adamı serbest bırak akıl mantık işi degil bugün bu abimize yarın bize adalet yerini bulsun suçu günahı olmayan kişi şuanda hastanede yaşam savaşı veriyor vuran kişi ortalıkta serbest geziyor adalet yerini bulsun suçlu kişi cezanınu en yakın zamanda çeksin.. YAZIK….
    Cevapla
  • K.turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın savcim olayın tekrar araştırılıp tekrar dosyayı elden gecirmenizi rica ediyoruz adaletinize güveniyoruz suçluların cezasını vereceğinize inanıyoruz
    Cevapla
  • VatanMilletSakarya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin adaletine güveniyorum Bu durumu sayın savcımızın düzelteceğine inanıyorum ve adaletin yerine gelip suçlunun cezasını vereceğine inanıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR