İçişleri Bakanlığı açıkladı: Çakar, makas ve drifte af yok!

İçişleri Bakanlığı, geçen yılın ilk 8 ayında 49 bin 87 araca usulsüz çakar kullanımı, makas ve drift işlemi yapılırken bu yılın aynı döneminde bu sayının yüzde 11,3 artışla 54 bin 629’a yükseldiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2021 13:45 GÜNCELLEME 26.09.2021 13:45 GÜNCEL
İçişleri Bakanlığı açıkladı: Çakar, makas ve drifte af yok!
İçişleri Bakanlığı açıkladı: Çakar, makas ve drifte af yok!

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, emniyet ve jandarma trafik ekipleri, trafikte yetkisiz çakar kullanan ve makas atan, drift yaparak vatandaşların canını tehlikeye atanlara izin vermedi. Geçen yılın ilk 8 ayında 49 bin 87 araca usulsüz çakar kullanımı, makas ve drift işlemi yapılırken bu yılın aynı döneminde bu sayı yüzde 11,3 artışla 54 bin 629’a yükseldi.
Öte yandan, bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre trafik ekipleri “çakar” olarak tabir edilen yetkisiz ışıklı veya sesli uyarı işareti kullananlara yönelik yoğun denetim gerçekleştirdi. Bu denetimlerde usulsüz çakar kullandığı tespit edilenlere cezai işlem uygulandı. Bu kapsamda geçen yılın 8 aylık döneminde usulsüz çakara yönelik 2 bin 212 işlem yapılırken bu yılın aynı döneminde 3 bin 847 ceza işlem yapıldı. Geçen yıla göre bu yıl usulsüz çakar kullanıma yönelik işlemlerde yüzde 73,9 oranında bir artış olduğu görüldü.

MAKAS ATANLARA GÖZ YUMULMADI

Trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve kazalara yol açan "Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri" şeklinde tanımlanan "makas atmaya" ise geçen yılın ilk 8 ayında 43 bin 443 işlem yapıldı. Denetimler kapsamında işlem uygulanan araç sayısı 2021 yılının ilk 8 ayında yüzde 8,9’luk artışla 47 bin 310 oldu.

DRİFT YAPANLARA DENETİM ARTIRILDI 

Trafik ekipleri, “drift” olarak bilinen “herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi” ihlaline ise geçen yılın ilk 8 ayında 3 bin 432 araca yaptırım uyguladı. Bu yılın aynı döneminde ise 3 bin 472 araca drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye soktukları gerekçesiyle ceza uygulandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyuşturucu madde kullanada sıkı denetim yapılsın gerekirse mapus cezası verilsin cezalar cok hafif.
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinyal vermeyenler ne olacak ,adam sinyal vermeden hemen dönüyor ya kardeşim senin nereye döneceğini nereden bilelim,Bu nedenle sinyal vermeyene ceza gelmeli.
    Cevapla
  • Ozcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Motorlu kuryelere bi ayar verilmeli kaldirim onlarin ters yonde gidiyorlar sagimizdan solumuzdan geciyorlar kirmizida hic durmak yok eger gececek yer bulamazsa el kol hareketi yapiyor arac kullanirken onumuze mi bakalim devamli sag aynada gozumuz yetkililere duyurulur
    Cevapla
  • adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygunsuz yere parkın cezasını sileceğe bırak git (yolu işgal ediyorsa geçilecemeyecek derecede ise o zaman çek arabayı) arabayı niye çekiyorsun heryerde arabasını aramak zorunda mı vatandaş, çekiciye ayrı para parka ayrı cezaya ayrı para bu nedir böyle! Radar da tuzak olarak değil, trafik güvenliği için uygulanmalı.
    Cevapla
  • mazotçi 3 yıl önce Şikayet Et
    egzoz patlatanlara yayaya yol vermeyenlere sinyal vermeyenlere rozet takın o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR