Yavuz sondaj gemisi göreve hazır: İşte ilk rotası!

Yavuz sondaj gemisinin Karadeniz'deki ilk görevi öncesi İstanbul Boğazı geçişi için kule söküm işlemleri tamamlandı ve gemi Yenikapı açıklarına demirledi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2021 01:33 GÜNCELLEME 28.09.2021 01:35 GÜNCEL
Yavuz sondaj gemisi göreve hazır: İşte ilk rotası!
Yavuz sondaj gemisi göreve hazır: İşte ilk rotası!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Yavuz sondaj gemisinin Karadeniz'deki ilk görevi için hazırlandığı belirtilerek, "Kule söküm işlemleri tamamlanan Yavuz sondaj gemisi Haydarpaşa Limanı'ndan ayrılarak Yenikapı açıklarına demirledi. Teknik hazırlıklar tamamlandıktan sonra Yavuz, Boğaz geçişini gerçekleştirerek Karadeniz'e hareket edecek." ifadeleri kullanıldı.

Yavuz sondaj gemisi, Boğaz geçiş hazırlıkları ve kule söküm işlemleri için 15 Ağustos'ta Haydarpaşa Limanı'na yanaşmıştı. TPAO'nun envanterine kayıtlı Yavuz, Fatih ve Kanuni sondaj gemilerinin sondaj ve test çalışmalarına devam ettiği Karadeniz'de görev yapacak. Karadeniz'de son 1 yılda toplamda 540 milyar metreküp doğal gaz keşfi gerçekleştiren Fatih sondaj gemisi, şu anda Türkali-5 kuyusunda sondaja devam ediyor.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    arama gemileri kendi karasularimizda aramq yapmayacaksa nerede arama yaoacak buna karşı çıkan ülkeye savaş duyursu yapılsın. korkunun ecele faydası yok. yarın adam İzmire girer aynı şey
    Cevapla
  • Ema 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizi bıraktık mi
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz'e hız verildi. Kaaradeniz'de ye keşif ve bulunan gazın karaya ulaştırma çalışmaları hızlanması için Karadeniz'e öncelik verildi. Karadeniz gazı karaya ulaştığında Akdeniz'de işler son sürat ilerleyecektir.
    Cevapla
  • Mano 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayretle bende izliyorum , Akdeniz ne oldu .
    Cevapla
  • konyali 2 yıl önce Şikayet Et
    akdenizden cekiliyormuyuz
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz ne oldu. Neden geri çekildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR