Mahkeme, MESAM'ın 2018 Genel Kurul kararlarını iptal etti

MESAM'daki kriz uzun süre gündemdeydi. Arif Sağ ve Cahit Berkay ile birlikte birçok isim birlikten ihraç edilmişti. Bugün de mahkemeden önemli bir karar çıktı. 2018 Genel Kurul kararları iptal edildi. Başkan Ergül, "MESAM kazandı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2021 15:13 GÜNCELLEME 28.09.2021 15:57 GÜNCEL
Mahkeme, MESAM'ın 2018 Genel Kurul kararlarını iptal etti
Mahkeme, MESAM'ın 2018 Genel Kurul kararlarını iptal etti

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) 2018 yılında yapılan genel kuruluna hile karıştırıldığı iddiasıyla, Recep Ergül öncülüğünde Coşkun Sabah, Suat Suna, Vedat Çetinkaya, Turhan Taşan, Celal Yarıcı gibi isimlerin açtığı genel kurulun iptali davasında karar çıktı. Mahkeme MESAM üyelerini haklı bularak MESAM 9. Genel Kurulu ve 15. Olağan Genel Kurulu'nda alınmış olan dayanak kararların kesin hükümsüzlüğünü gözeterek iptaline karar verdi. 

Sanatçı Recep Ergül: Eser sahipleri açlığa mahkum edildi!ERGÜL, KRİZİN PERDE ARKASINI HABER7'YE ANLATTI


İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Arif Sağ ve Sümer Ezgü katılmazken, son seçimlerde MESAM Genel Başkanı seçilen Recep Ergül ile Coşkun Sabah, Suat Suna gibi isimlerin bulunduğu yaklaşık 40 MESAM üyesi duruşmada hazır bulundu. 

Gencebay'dan çok sert tepki: Dostluğumuz bitmiştirGencebay'dan çok sert tepki: Dostluğumuz bitmiştir

"VERECEĞİNİZ KARAR EMSAL OLACAK"

Duruşmada söz alan Recep Ergül, "MESAM'ın huzurlu seçimini yaptık. Bu davayı emsal teşkil etmesin diyerek sürdürme kararı aldık. Vereceğiniz kararla divanı yönetenler daha dikkatli olacaklardır. MESAM bu davadan kazançlı çıkacaktır. Üyelerinin daha huzurlu genel kurullar yapabilmesi için divan heyetinin usule aykırı hareket etmemesi gereklidir. Vereceğiniz karar emsal bir karar olacaktır" dedi. Davacılardan Suat Suna ise davanın kabulünü isteyerek "Divanda çoğunluğu ele geçirenlerin uygulamayı yönlendirdikleri gerçeği karşısında vereceğiniz kararın önemi çok büyüktür" dedi. 

Sanatçılar MESAM'da 'adaletli' çözüm istiyorSanatçılar MESAM'da 'adaletli' çözüm istiyor

MAHKEME DAVANIN KABULÜNE KARAR VERDİ

MESAM üyelerini haklı bulan mahkeme davanın kabulüne karar verdi. Mahkeme kararında, MESAM 9. Genel Kurulu ve 15. Olağan Genel Kurulu'nda alınmış olan dayanak kararların kesin hükümsüzlüğünü gözeterek iptaline karar verdi. 2018 yılında yapılan genel kurulu, usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal eden mahkeme MESAM'a yeni yönetimin seçilmiş olması nedeniyle, görev verilen geçici yönetim kurulu ile ilgili bir karar verilmesine yer olmadığını belirtti.  

Arif Sağ MESAM'dan ihraç edildi!Arif Sağ MESAM'dan ihraç edildi!

"KAZANAN MESAM OLMUŞTUR"

Recep Ergül duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 3,5 yıldır olağanüstü bir hukuk mücadelesinin neticesini geç de olsa aldık. 2018 yılında Sümer Ezgü başkanlığında MESAM Genel Kurulu adete katledilmişti, pek çok usulsüzlük yapılmıştı. Bunu bizler yargıya taşıdık arkadaşlarımızla beraber. Bugün 3,5 yıldır süren bir hukuk mücadelesi MESAM'ın lehine sonuçlandı. Davacıların lehine sonuçlandı ama burada MESAM'ın kurumsal kimliği daha güçlü bir şekilde çıktı" dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • Celebi 2 yıl önce Şikayet Et
    Adi arif olan zat madimakta da beli silahli gittigi her yerde provokasyon ve pis koku calgici arife sanatci etiketi agir geldi zahir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR