Projelere çökmeye devam! İmamoğlu metroda yürüdü, CHP'li Eren Erdem saçmaladı

AK Parti iktidarının İstanbul ile ilgili projelerini çalmada uzmanlaşan CHP yönetimi, çıtayı bu sefer başka bir noktaya taşıdı. CHP'li Eren Erdem, 2000 yılında yapılan Taksim metrosunu sanki Ekrem İmamoğlu yapmış göstermeye kalktı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2021 07:08 GÜNCELLEME 02.10.2021 17:32 GÜNCEL
Projelere çökmeye devam! İmamoğlu metroda yürüdü, CHP'li Eren Erdem saçmaladı
Projelere çökmeye devam! İmamoğlu metroda yürüdü, CHP'li Eren Erdem saçmaladı

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun metroda yürüdüğü sırada çekilen görüntüleri hakkında komik bir yorumda bulundu.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan o görüntüleri paylaşan Erdem, "İstanbul'un altını oydu, delik deşik yaptı; metro yapma rekoru kırdı. Şimdi de, koruma ordusuz o metrolarla geziyor. Ekrem İmamoğlu ne yapmaya çalışıyor?" ifadelerini kullandı.

O METRO 2000 YILINDA YAPILDI

Eren Erdem'in İmamoğlu'nu öveceğim diye başka hükümetin yaptığı projeye çökme çabası ise boşa çıktı. Zira birçok kullanıcı, Erdem'in paylaşımının altına gerçekleri yazdı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur da CHP'li ismin tweetini alıntılayarak, "İmamoğlu’nun yürüdüğü metro istasyonu Taksim. 17 Eylül 2000 tarihinde açıldı. Fazilet Partisi vardı o zaman. AK Parti icraatlarına çökme çabalarına alışmıştık, arkadaşlar önceki dönemlere de dadanmaya başladılar. Bu saçmalıkları çok gündem etmek istemiyorum ama yani artık bu Eren Erdem'in yazdığına ne isim konur bilmiyorum. Propaganda desen, böyle saçma propaganda olmaz, pişkinlik desen hafif kalır. Kitlelerinin ve tüm Türkiye'nin aklıyla alay ediyorlar resmen" dedi.

İBB'NİN ÇÖKMEYE ÇALIŞTIĞI BAZI AK PARTİ PROJELERİ

Mevcut İBB yönetimi daha önce, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Tarihi Haydarpaşa Gar Alanı, Arkeopark ve Gar Kompleksi projesinin restorasyon çalışması ve Formula 1 pistinin yenilenmesi projelerine çökmeye çalışmıştı. Hatta Ulaştırma Bakanlığı, bu gelişmeler sonrası metro ağlarının logosunu değiştirmişti.

AK PARTİ'NİN BAŞLATTIĞI PROJELERE "HAYALİ" DEYİP AK PARTİ PROJELERİNİ AÇTI

Yapımına 2017 senesinde yani AK Parti döneminde başlanılan Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisi'ne de çöken İmamoğlu, "Biz çözüm üretiyor, hayali projelere İstanbul'u teslim etmiyoruz. Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artırıyoruz. İstanbul’un su ihtiyacının %65'i bu tesisten karşılanacak ve şehrin en büyük arıtma tesisi olacak" ifadelerini kullanmıştı.

İSİM DEĞİŞTİRİP YALAN ÜZERİNE AÇILIŞ YAPTILAR

Yine AK Parti dönemine yapılan Kemerburgaz Kent Ormanı projesine çöken mevcut İBB yönetimi, utanmadan bir de "imara değil halka açıyoruz" diyerek açılış yapmıştı. Halbuki Kent Ormanı hiç zaman imara açılmadı. Sarıyer'deki Hacı Osman Korusu'nun adı değiştirilerek açılışı yapıldı.

İmamoğlu yine, o dönem AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın canlı yayında anlattığı "Yeşil Ağ" projesini de çökmüştü.

İHALESİ 2018'DE YAPILAN PROJEYE DE ÇÖKTÜLER

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıs Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Haliç'te biriken çamurun çıkartılmasıyla ilgili projeyi, kendi döneminde yapılmış gibi sunulmasına tepki göstermişti. Birpınar, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Haliç'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönemde yapılan çalışmaları özetledikten sonra 2004 yılından sonra yapılan çalışmaları anlatmıştı.

İBB'nin 2017 yılında 1 adet Çamur tarama gemisi 1 adet amfibi tarama aracı, 2 adet çamur taşıma gemisi alarak, Haliç başta olmak üzere dere ve deniz temizleme araç envanterini güçlendirdiğini vurgulayan Birpınar, Haliç'ten çıkan dip çamuru susuzlaştırma tesisi için özetle şunları söylemişti:

"Tesis için ilk adımlar 2018 yılında atıldı. 03 Aralık 2018 tarihinde ihale yapılmış, yüklenici İBB iştiraki İSTAÇ olmuştur. İSKİ 2018 faaliyet raporunda da yer alan projenin ihale ve sözleşmesi bitmiş, işe başlanılmıştır.

Şimdi sormak istiyoruz, Haliç'in temizlenmesinden can suyu verilmesine kadar onlarca iş yapılmış, 750 milyon doları aşan yatırımlar hayata geçirilmişken, nasıl olur da Haliç için hiçbir şey yapılmamış, binlerce ton çamur biriktirilmiş' denilebiliyor.

İhalesi, projesi, sözleşmesi 2018 yılında bitmiş, yüklenici belirlenerek işe başlanmış olan 'Haliç Dip Çamuru Tarama ve Susuzlaştırma Tesisi' projesi için; nasıl olur da kendi geliştirdiğiniz, ürettiğiniz bir projeymiş gibi lanse ediyorsunuz?

Çok değil, 6 ay önce uyarmıştık. 'Haliç tekrar kokulara boğulmasın' demiş, bunun için yapılan yatırımlara destek olun çağrısında bulunmuştuk. Çünkü; 'Çevreyi siyaset üstü görüyor, Çevreye yapılan yatırımları önleyici hekimlik' olarak değerlendiriyoruz.

Çağrımızı bir kez daha yineliyoruz; gelin, Kağıthane'deki ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini tekrar değerlendirin. Hayırlı işlerin karşısında değil, yanında olmak yakışır"

KABAKTEPE: İŞİ BU KADAR İLE GÖTÜRECEĞİNİ BİLMİYORDUK

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bu yaptığınız guguk kuşu siyaseti dediğimizde CHP'li İBB'nin işi bu kadar ileri götüreceğini bilmiyorduk" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 171 TÜMÜ
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Fırın çalıştırmayanlar metro yapacak öylemi eğer ingilizler den getirdiği 5 trilyon gavur parasıyla yaptıysa
    Cevapla
  • 1954 2 yıl önce Şikayet Et
    ibb yi 2 yılda 45 milyar borçlandırdın borç alamaz duruma getirdin . karşılığında ne yaptın bir anlat anlatacak birşeyin yok yani klasik chp yönetimi belliki hortumladınız .. türkiyedeki chp li belediyelere bakın taş taş üstüne koyuyorlarmı yok .devleti ellerine geçirirlerse iliklerine kadar boşaltıp hortumlayacaklar .
    Cevapla
  • Gecelerin Yargıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekremyos Makaryos :)
    Cevapla
  • Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllerin başkanı Ekrem İMAMOĞLU
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    :) Sen beni güldürdün. Sen yinede gülme, patatesçi soganci tayfası sizi..
    Cevapla
  • Gakko 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl yani İstanbul'da her şey güzel olmuyor mu? oluyooooooooor :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR