Vaka sayıları için korkutucu açıklama! Yeni dalgalara hazır olun!

Koronavirüs vaka sayılarının 25-30 bin bandından devam etmesinin 5'inci, 6'ncı dalgaları da beraberinde getirebileceğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, son dakika uyarılarında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2021 11:16 GÜNCELLEME 02.10.2021 11:34 GÜNCEL
Vaka sayıları için korkutucu açıklama! Yeni dalgalara hazır olun!
Vaka sayıları için korkutucu açıklama! Yeni dalgalara hazır olun!

Koronavirüs vaka tablosunda uzun bir süredir 20 ve 20 bin arasında değişkenlik yaşanırken, okulların açılması ve tatilden dönenlerin kapalı ortamlarda çalışmaya başlamasının ardından vaka sayılarının daha fazla artabileceği ve yeni pik noktalarının görülebileceği konuşuluyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da bu konuda uyarılarını yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dünyada vaka sayılarında yaklaşık 10 gündür aşağıya doğru gidiş olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ceyhan, "Bu dalgadır zaten, olduğu yerde durmaz. Türkiye'de haftalık vaka ortalamaları ile baktığımız zaman biz hala artış dönemindeyiz. Dünyadaki azalmayı oluşturanların da Güney Asya ülkeleri ve Orta Doğu bölgesi olduğu görüldü. Avrupa ve Kuzey Amerika'da vaka azalması henüz yok. Fakat olacak, ben böyle bir şeyin arifesinde olabileceğimizi de düşüyorum. Bu vakalar çünkü dalga şekilde seyrediyor, azalma dönemine girecek" dedi.
 

Koronavirüs sonrası akciğerlere dikkat!Koronavirüs sonrası akciğerlere dikkat!

'5'İNCİ, 6'NCI DALGALAR YAŞAYACAĞIZ'

Prof. Dr. Ceyhan, vakalarda azalma dönemine gidildiğinde dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Ama bu bizi yanıltmasın. Bu tehlikenin geçtiği, azaldığı anlamına gelmez. Çünkü salgın eğrisi bir düz çizgi, bir dalga şeklinde seyrettiği için bu iş devam ettiği sürece 5'inci 6'ncı dalgaları yaşayacağız. 25-30 bin civarlarında devam ediyor bir süredir, buradan aşağıya mı inecek yukarıya doğru mu çıkacak? Biz okulların açılmasındaki etkiyi, insanların tatilden dönüp kapalı iş yerlerinde çalışmasının etkisini daha görmedik. Bir bulaştırıcı kat sayısı var; bir kişi şu anda 3-4 kişiye bulaştırıyor. Bunun da gözle görülür bir artış haline gelmesi 1-1,5 ayı bulabiliyor. Bir süper bulaştırıcı da girerse devreye o zaman çok daha erken vaka sayıları artıyor. Çünkü onlar birdenbire yüzlerce, binlerce kişiyi enfekte ediyor. Eğer böyle 25-30 bin arasında düz giderse bir süre sonra yeni bir artış görürüz. Yeni bir artış görsek de bir süre sonra aşağıya inecek. Biz bir şey yapsak da yapmasak da iniyor, bu salgının dinamiği böyle" diye konuştu.


 

Aşı olmayı erteleyen Gözde: Çok pişmanımAşı olmayı erteleyen Gözde: Çok pişmanım

'ÇİZGİNİN DÜZ ÇİZMESİNİ ENGELLEMEMİZ LAZIM'

Prof. Dr. Ceyhan, tedbir alan ülke ile tedbir almayan ülke arasındaki farka ilişkin de, "Biri küçük bir dalga yaşarken diğeri daha büyük bir dalga yaşıyor. Dolayısıyla özellikle tatilin bitmesi ile birlikte ortaya çıkan etkileri yeni bir artış trendi diye görebiliriz. Ama buradan aşağıya da gidebilir. Nerede takılacağımız önemli. İlk dalgada binlerde takıldık, sonra arkasından hep 5 binlerde takıldık. 5 binlerde takıldığınız zaman bu hep önünüzde bir dalganın başlayacağını gösteriyor. Sizin o çizginin düz çizmesini engellemeniz lazım, oradan aşağıya 100'lü vakalara inmeniz lazım ki kontrol edilebilir seviyede olsun" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • Bedir 2 yıl önce Şikayet Et
    İstediğiniz kadar aşı yapıp para kazandıramadınız ya, pompala korku pompala.
    Cevapla
  • Derman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekir hadi ordan
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan 3 tane akrabamı çinden gelen korona virüsünden kaybetim en genci 44 yaşındaydı sen burada neler anlatıyorsun! HERKEZ aşısını olsun Biontech-pfizer aşısı çeşitli varyantlara karşı koruyor çin sinovac aşısı uyduruk ve etki süreci düşpk aşı
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Millete korku pompalayacağınıza ilaç çıkarmayı aşı üretmeyi başardık diye açıklama yapın da görelim ne kadar iyi doktor olduğunuzu sizin göreviniz insanlara korku pompalama olmamali
    Cevapla
  • Almanyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    her ne hikmetse türkiyede rakamlar hep biraz aşagıya birazda yukarıya çıkıp iniyor, sankine hergün aynı insanları test ediyorlar gibi, avrupada bakıyorsun bugün 60.000 olan rakam yatın 40 bin oluyor 1 hafta sonra 5 - 6 bin oluveriyor, ama türkiyemizde sanki bu yüksek rakamlar temel atmış gibi
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bıkmadınız utanmadınız şu fitne işinden.
    Cevapla
  • Korkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay korku sezonu açtı.
    Cevapla
  • Huseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Nebiliiim kurulu üyesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR