Başkan Erdoğan'dan gençlere müjde: Şimdiden hayırlı olsun

Başkan Erdoğan, Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’nın hayata geçirildiğini duyurdu. Erdoğan, milyonlarca gencin merakla beklediği eylem planından detaylar paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2021 19:20 GÜNCELLEME 03.10.2021 20:06 GÜNCEL
Başkan Erdoğan'dan gençlere müjde: Şimdiden hayırlı olsun
Başkan Erdoğan'dan gençlere müjde: Şimdiden hayırlı olsun

Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı'na (2021-2023) ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Başkan Erdoğan, milyonlarca genci ilgilendiren eylem planından önemli detaylar paylaştı.

BAŞKAN ERDOĞAN: ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN...

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Erdoğan, ''Türkiye genç nüfus bakımından çok az ülkenin sahip olduğu büyük bir potansiyele sahip…Bu potansiyelin değerlendirilmesi açısından oldukça önemli bir adım olan Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’nın şimdiden tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.'' ifadelerini kullandı.



ULUSAL GENÇ İSTİHDAM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI GENELGESİ

Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı'na (2021-2023) ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde, dünya ekonomisindeki sorunlar, iş gücü piyasalarının yapısı ve COVID-19 salgını gibi olumsuzluklar nedeniyle küresel büyümenin kırılgan bir yapı sergilediği bildirildi.

Genelgede, Türkiye'nin yüksek gelir düzeyine sahip ekonomiler arasında hak ettiği yeri alabilmesi için kimi stratejilerin belirlenmesi ve belirlenen hedeflere ulaşılmasını sağlayacak eylemlerin uygulanması gerektiği belirtildi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Bu itibarla Ekonomi Reformları Eylem Planı’nın ’İstihdam’ üst başlığı altında yer alan ilgili tedbir doğrultusunda iş gücü piyasalarının ihtiyaçları, sorunları ve beklentileri dikkate alınarak gençlerin istihdamının önündeki engellerin ortadan kaldırılması, mevcut ve gelecekteki iş gücü piyasasına katılımları için geniş beceri ve bilgi yelpazesi geliştirmeleri amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın koordinasyonunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile iş birliği içinde hazırlanan Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2023) Bakanlığın resmi internet sitesinde (www.csgb.gov.tr) yayımlanacaktır. Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2023) kapsamında yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın ilgili kurum ve kuruluşlarca yerine getirilerek alınan kararların hassasiyetle uygulanması konusunda gereğini rica ederim."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 136 TÜMÜ
  • Gonyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah CHP 20 yılda yeni mi hatırladın gençleri
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Gençler eskileri bilmez, şimdi çok şanslılar
    Cevapla
  • abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    bu sorunların tümünden kurtulmanın yolu varken uygulanmaması enteresan..yollayın tüm göçmenleri işsizlikte bitsin kira ve konut fiyatlarıda düşsün ikinci el araç fiyatlarıda düşsün....rahat nefes alalım ama yok nedense....
    Cevapla
  • mmed 2 yıl önce Şikayet Et
    çoban yok, tarlada çalışan işçi yok ilber hoca yı dinle. Kırsal da çalışan olmasa sofrana yiyecek gelmez
    Cevapla
  • Sado 2 yıl önce Şikayet Et
    Tesbit doğru. 2023 seçimlerinin secim vaadi muhalefet tarafından budur.
    Cevapla
  • Necati 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 çok uzak hemen secim yapılmalı
    Cevapla
  • Özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya seçim olunca ne olacak ülke zengin mi olacak yoksa dolar bizim paramız mi olacak yada uzaydan yermi verecekler yani Bi açıkla bizde bilelim
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sabırlı olun
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Önemli değil İyi aticisin.Secme ve seçilme yaşı bu dönemde düştü.10 kere kaybedip partiye kene gibi yapisanlara bak sen.Esas gitmesi gereken bunlar.Gitmiyorlar ki daha iyi muhalefet gelsin.Ya da muhalefetin başına daha iyisi gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR