Son dakika: 4 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Endişe verici

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 4 Ekim koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2021 21:16 GÜNCELLEME 04.10.2021 21:17 GÜNCEL
Son dakika: 4 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Endişe verici
Son dakika: 4 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Endişe verici

Türkiye'de son 24 saatte 352 bin 214 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 810 kişinin testi pozitif çıktı, 248 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Tabloda sık sık endişe verici vaka ve vefat sayıları görüyoruz. Daha iyi durumda olduğumuz dönemler de var. Art arda iniş çıkışlar geliyor. Bu bir kısır döngü mü? Tedbirlerde tekrarlanan yorgunluğa bakılırsa, evet. Ama aşının yakında bu döngüyü kıracağını unutmayın. Toparlanalım!'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 248 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 28 bin 810 de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 4 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 28 bin 810 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 248 oldu. Bir günde toplam 352 bin 214 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 33 bin 152 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 72,91 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 87,22 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 110 milyon 745 bin 658’e yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Kırklareli var”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 79,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli’ni Muğla, Ordu, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Burdur ve Osmaniye takip etti.

“En düşük aşılama Şanlıurfa”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 47,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Batman, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Şırnak takip etti.

YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • asuman 2 yıl önce Şikayet Et
    okullarda öğretmenlerin şüpheli çocuklardan test isteme ve doktora yönlendirme yetkisi olmalı aileler cocukların hastalıklarını gizliyor
    Cevapla
  • Zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok korkutulmuşsunuz. Bu hastalık Türkiyeye mi has anlamadım. Almanaya da okullarda sorun yok. Çünkü sorun çocuklar değil. Siz bu gidişle masum çocuklarada ne zararları olduğu belli olmaya bu aşıları da yaptırırsınız.
    Cevapla
  • Doğrusu bu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Okullar şuanda virüsün yuvası durumunda. Artık denildiği kadar güvenli yerler değil okullar maalesef.
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    çok garip tablo önceki 194 ölü sayısı bugün 248 oluyor vaka sayısı iyileşen sayıları birbiriyle yarışıyor
    Cevapla
  • Yak bir sigara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir dakika 248 covid etiketli cenaze bölü 81 eşittir 3,06 il başına 3 küsur kişi. Yahu biz zaten kavga ederek bundan fazla ölüyoruz. Ne müthiş hastalık daha sigarayı geçemedi o günde 300 kişiyi öldürüyormuş.
    Cevapla
  • serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Karıştırma şimdi kafaları.
    Cevapla
  • Fzlts 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bir aklı evvel aşı düşmanı daha. İşte tedbirler ve aşılama sayesinde dayı bukadar düşük.
    Cevapla
  • engin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakılırsa Türkiyenin en zenginleri en para kıranları kahvehaneciler. adamlar 18 ay kapalıydı gıkları çıkmadı en kalabalığınıda saysan 30 kişi sayarsın bir toplu taşıma aracının yarısı bile değil. kim kimden kim neyden şikayetçi anlamadım.
    Cevapla
  • taner 2 yıl önce Şikayet Et
    1) aşı olmayanların olanlara zarar verdiğini 2) önlem kurallarına harfiyen uyulması gerektiğini 3)günlük ,haftalık,aylık total tüm verilerin tamamen doğru ve eksiksiz açıklanmasını 4)sağlık çalışanlarına tatmin edici bütün desteklerin verilmesini 5)bu yaşadığımız pandemiyi siyasi çıkar ve söylemlerden çıkararak sadece çözüme odaklanılmasını 6) avrupa ,ve dünyada bu konu ile ilgili başarılı olmuş ülkelerin uygulamalarının incelenerek faydalı olacak bölümlerinden yararlanılmasını sağlayıp uygulanmasını 7)bu konu ile ilgili çok değerli halk sağlığı hocalarımızında fikirlerinin dinlenmesini acilen sağlık bakanlığı tarafından bu konulara önem verilmesini bir vatandaş olarak talep ediyorum.
    Cevapla
  • İsmet kim ki? 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha güçlü aşıları da olman temennisiyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR