E Devlet şifresi nasıl yenilenir? E-Devlet şifremi unuttum yenisini nasıl alırım? İşte detaylar!

E devlet üzerinden işlem yapmak isteyen birçok vatandaş E-Devlet Kapısı sitesini ziyaret ediyor. Buradan işlem yapmak isteyenler şifresini unuttukları zaman ne yapacakları konusunda ise bir bilgiye sahip değil. "E Devlet şifresi nasıl yenilenir?" ve "E-Devlet şifremi unuttum yenisini nasıl alırım?" gibi sorular çok fazla soruluyor. İşte E devlet şifresi yenilemenin yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2021 09:17 GÜNCELLEME 05.10.2021 09:17 GÜNCEL
E Devlet şifresi nasıl yenilenir? E-Devlet şifremi unuttum yenisini nasıl alırım? İşte detaylar!
E Devlet şifresi nasıl yenilenir? E-Devlet şifremi unuttum yenisini nasıl alırım? İşte detaylar!

Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılabilecek hemen hemen her işin yapılabildiği e devlet kapısı vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle koronavirüsün hayatımıza girmesiyle beraber birçok vatandaş işlerini E Devlet üzerinden kolayca halledebiliyor. Ancak şifresini unutan yada yenilemek isteyen vatandaşlar, "E Devlet şifresi nasıl yenilenir?" yada "E-Devlet şifremi unuttum yenisini nasıl alırım? gibi soruları çok kez araştırıyor. E devlet şifresini unutan vatandaşlar için işte adım adım şifre yenileme işlemleri...

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? 

E-devlet şifresini ilk kez alacaklar için ilk şifre alımı internetten mümkün değildir. İlk şifreyi almak için PTT şubesine T.C. kimlik kartı ile başvurup 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Burada verilen şifreyi e-devlet içerisinden değiştirebilirsiniz.

E-Devlet Şifremi Unuttum Yenisini Nasıl Alırım?

E-devlet sistemi üzerinden yeniden şifre alabilmeniz için daha önce PTT şubesinden şifre almış olmanız gerekmektedir. Eğer bu işlemi daha önce gerçekleştirdiyseniz ve telefonunuzu girişlerinizde kaydedip, telefonunuzu onayladıysanız online olarak yeniden şifre alabilirsiniz.

Online şifre almak için öncelikle www.turkiye.gov.tr üzerinden "E-DEVLET Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi" sayfasına gitmelisiniz.

E DEVLET ANA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN



E Devlet Şifresi Nasıl Yenilenir?

E-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi üzerinden 5 farklı şekilde sisteme giriş yapmanız mümkün. E-devlet şifresi ile giriş, T.C Kimlik kartı ile giriş, Mobil imza ile giriş, e-imza ile giriş, İnternet Bankacılığı ile giriş olarak giriş olanakları sağlamakta.

E-Devlet şifresini yeniden almak için öncelikle "Şifremi unuttum" seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir. Bu seçeneği seçtikten sonra karşınıza dört seçenek çıkacak.

  • Şifremi Hatırlamıyorum

  • Hesabıma Bir Başkasının Eriştiğini Düşünüyorum

  • Şifremi Bilmeme Rağmen Oturum Açamıyorum

  • SMS ile Şifremi Yenileyemiyorum

Eğer şifrenizi hatırlamıyorsanız bu dört seçenek arasından "Şifremi Hatırlamıyorum" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Farklı bir problem yaşıyorsanız diğer seçenekler de size yardımcı olacaktır.

E-DEVLET ŞİFRE SIFIRLAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN!



Açılan sayfada sizden sırasıyla kimlik tipi, T.C. kimlik no, Seri no, Cüzdan no, bir yakınınızın T.C. kimlik no ve güvenlik kodu bölgesinde yazan kodu tekrar yazarak "Devam Et" butonuna tıklayın.

Bir sonraki sayfada sizden anne adı, baba adı ve kimlik numarası bilgilerini girmenizi isteyecek bu bilgileri girdikten sonra tekrardan "Devam Et" butonuna tıklayın. Diğer adımda cep telefonunuza gelecek doğrulama kodunu girdikten ve onayladıktan sonra yeni şifre alabilirsiniz.

Bütün bu işlemleri deneyip yine de yeni şifre alamadıysanız PTT şubesinden 4 TL karşılığında yeni şifre talep edebilirsiniz.

Ayrıca e-devlet şifrenizi kimse ile paylaşmamanız, eğer şifrenizin başkalarının eline geçtiğini ya da hesabınıza başkaları tarafından giriş yapıldığını düşünüyorsanız Emniyet Müdürlüğü'ne veya Savcılığa bir dilekçe ile başvuruda bulunarak adli süreci başlatmanız gerekmektedir. Hesabınızı korumak için şifrenizi hemen değiştirmeniz önerilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR