Son dakika: 5 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Rakamlar korkutuyor

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Ekim koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2021 20:53 GÜNCELLEME 05.10.2021 20:53 GÜNCEL
Son dakika: 5 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Rakamlar korkutuyor
Son dakika: 5 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Rakamlar korkutuyor

Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 564 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 802 kişinin testi pozitif çıktı, 228 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''YARIN, İSTER DIŞARIDA İSTER KAPALI MEKÂNDA yolunuz kalabalık bir yere düşerse çevrenize bakın. Kaçımız maskemizi takmış, kaçımız takmamışız? Sosyal mesafe kuralına uyum çabası var mı? Henüz toplum bağışıklığı aşamasında değiliz. Aşılarımızı olmalı ve kurallara uymalıyız.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 5 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 29 bin 802 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 228 oldu. Bir günde toplam 355 bin 564 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 32 bin 269 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 73,23 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 87,34 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 10 milyon 586 bin 681’e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Kırklareli var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 79,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli’ni Muğla, Ordu, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 47,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Batman, Diyarbakır, Muş, Mardin Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bu işleri bitirdi neredeyse biz de hala maske mesafe aşı
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıyla bitecek olsaydı İngiltere ve İsrail’de çoktan bitmişti
    Cevapla
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılama artıyor...vaka artıyor!!
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Durum kötü kolla yın kendinizi....
    Cevapla
  • sevket ozel 2 yıl önce Şikayet Et
    birilerinin oyunu yok koronavurus falan evde olen yok hastanede hastalari olduruyorlar
    Cevapla
  • Kaşif 2 yıl önce Şikayet Et
    Sürü bağışıklığına geçtiğimiz için bundan sonra kapanma mapanma yok. Aşılı ve aşısız herkeste antikor oluşması bekleniyor. Bu sefer kimse kaçamayacak. Ya aşı ya virüs. Tercih tabiki özgür iradenizin.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Altı ay sonra çift dozun etkisi geçiyor dediler. Bundan böyle her sene tavşan gibi aşılayacaklar. Yoksa firmalar çok üzülür
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı yaptır veya hastalığı geçir antikor bı süre sonra yokOluyor adamlar güzel virüs yapmış. Yanı işimiz zor
    Cevapla
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne aşı ne virüs. Hamdolsun bana Allahin verdiği bağışıklık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR