Aynı evde 2 pozitif, 3 negatif

Kayseri'de yaşayan Karabulut ailesinden anne baba ve küçük çocukları tam doz Koronavirüs aşısı olurken, aşı olmayan hamile kızları ile aşı karşıtı ağabey ise koronaya yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2021 09:54 GÜNCELLEME 08.10.2021 09:55 GÜNCEL
Aynı evde 2 pozitif, 3 negatif
Aynı evde 2 pozitif, 3 negatif

Ankara'da Edebiyat öğretmenliği yapan ve hamile olan Kübra Tuna (27), aşı karşıtı ağabeyinin de etkilenerek, "Bebeğime bir şey olur" korkusuyla aşı yaptırmadı. Ağabeyi de bir süre önce koronavirüse yakalandı. Doğum için Kayseri'deki ailesinin yanına gelen Tuna'da, ağabeyinden virüs kaptı. Aşı olan annesi, babası ve kardeşinin testleri ise negatif çıktı.

Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Tuna, "Ağabeyim aşı olma konusunda inat etmişti. Ama şuanda o da yanlış yaptığının ve aşı olması gerektiğinin farkına vardı. Annem, babam ve kardeşim çift doz aşı oldukları için, hem ağabeyimin hem de benim karantina sürecimde olumsuz etkilenmediler. Hepsinin testleri negatif çıktı. 5 kişilik ailede aşı olmayanların KOVİD'e yakalanıp olanların ise yakalanmaması, aşının ne kadar koruyucu olduğunu gösteriyor" dedi.

Hastanedeki kızının başından biran olsun ayrılmayan Belma Karabulut ise "Şuanda, KOVİD servisinde kızıma refakatçilik yapabiliyorsam, bu aşının sayesinde. Herkes biran önce aşısını olsun ve maske-mesafe kurallarına uysun" dedi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Zehra Beştepe Dursun'da, "Yoğun bakımdaki hastalarımızın önemli bir kısmı aşısız hastalar. Bu gurup içerisinde gebelerimiz de yer alıyor. Gebelerimizin birçoğu maalesef aşısız. Bunun sebebi 'aşı olursam erken doğum yapar mıyım, bebeğim aşıdan ı zarar görür mü' gibi korkular. Bu korkuyu da maalesef etraflarındaki insanlarda tetikliyor" dedi.

 

YORUMLAR 1
  • Haci 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan aciz bir varlık. cehalet ise yoğunlukta. dedikoduya aldanmak yanlış. dünya aşı olmuşken bu dedikodulara aldanıp kenidini akıllı zannetmek de ahmakça. tedbir aldıktan sonra tevekkül yapılır. yani aşı olduktan sonra Yüce Allah'a güvenip dua etmek müslümanın anlayışıdır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR