Alaattin Çakıcı'ya, Kılıçdaroğlu'na hakaretten 1 yıl 8 ay hapis cezası

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri nedeniyle açılan 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret' ve 'tehdit' suçlarından açılan davada 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2021 16:40 GÜNCELLEME 11.10.2021 16:40 GÜNCEL
Alaattin Çakıcı'ya, Kılıçdaroğlu'na hakaretten 1 yıl 8 ay hapis cezası
Alaattin Çakıcı'ya, Kılıçdaroğlu'na hakaretten 1 yıl 8 ay hapis cezası

Ankara 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Çakıcı'nın avukatı Gökhan Kılıç, müvekkilinin hastanede olduğunu, bu yüzden duruşmaya katılamadığını ifade ederek, hastane yatış kayıtlarını mahkemeye sundu. Kılıç, müvekkilinin son savunmasını mahkeme huzurunda yapmak istediğini, bir sonraki celsede duruşmada olacağını belirtti. Kılıç, müvekkiline 'yüz yüzelik ilkesi' gereği mahkemede savunma yapma hakkı tanınması gerektiğini ifade ederek, sağlık mazeretinin kabulünü talep etti. 

'YARGILAMAYI UZATMAYA DÖNÜK'

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de sanığın bir önceki celse de aynı mazeretlerde bulunduğunu, bu tutumun yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu ileri sürerek, "Sanık şartlı tahliye hükümleri kapsamında serbest bırakılmıştır. Verilen karar neticesinde ve kararın kesinleşmesinin ardından sanığın cezaevine girmesi söz konusudur. Mahkemenin dosyayı hükme bağlamasını talep ediyoruz" dedi.

1 YIL 8 AY HAPİS

Duruşma savcısı da sanık avukatının taleplerinin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, hükmün açıklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Çakıcı'ya 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan 6 ay, 'tehdit' suçundan da 1 yıl 2 ay olmak üzere toplam 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek, takdiri indirim uygulamadı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • KKK 2 yıl önce Şikayet Et
    k.k ve malum parti pkk ve bilumum vatan düşmanlarına kol kanat geriyor ceza verilmiyorya adalet tam bir safsata
    Cevapla
  • Gladyo 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir de AKP yargı elinde diyorlar ulan asıl bunların elin de yargı ne de çabuk sonuclan di mahkeme bu ne hiz
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Çakıcı hapse giriyor mu şimdi?
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu devlete düşmanlık yapıyor,çakıcı doğrusunu yapmış,ne cezası be kardeşim cezayı kemal a kesin.
    Cevapla
  • mişmiş 2 yıl önce Şikayet Et
    “İnsanların üzerine öyle bir zaman gelecek ki doğru söyleyenler yalanlanacak, yalancılar ise doğrulanacak. Güvenilir kimseler hain sayılacak, hainlere güvenilecek.” Hz. Peygamber Efendimizin S.A.V. bu hadisi şerifini yaşayarak görüyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR