TCMB 2021 Ekim Ayı Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? Yeni Faizler Düşecek Mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2021 Ekim ayı faiz kararın açıklanacağı tarih belli oldu. Eylül ayında alınan 100 baz puanlık bir faiz indirimi kararının ardından Ekim ayında yeni faiz indiriminin gelip gelmeyeceğine ilişkin gözler TCMB'ye çevrilmiş durumda. İşte Ekim ayı Para Piyasası Kurulu toplantısının gerçekleşeceği ve yeni faiz kararının açıklanacağı tarih...

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2021 09:34 GÜNCELLEME 16.10.2021 09:35 GÜNCEL
TCMB 2021 Ekim Ayı Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? Yeni Faizler Düşecek Mi?
TCMB 2021 Ekim Ayı Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? Yeni Faizler Düşecek Mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2021 Ekim ayı faiz kararı sabırsızlıkla bekleniyor. Her ay faiz kararları için bir araya gelen Para Piyasası Kurulu yeni süreçte belirlenecek banka faiz oranlarını belirliyor ve faiz indirimi ve yükseltilmesine ilişkin açıklama yapıyor. Bilindiği üzere Eylül ayında TCMB 100 baz puan faiz indirimi kararı almıştı. Ekim ayında ise yeniden bir indirim kararının gelip gelmeyeceği merak ediliyor ve toplantının ne zaman gerçekleştirileceği araştırılıyor. İşte 2021 Ekim ayı Merkez Bankası toplantı tarihi ve detaylar...

TCMB KPSS 50 puan ile personel alımı yapacak! Başvuru şartları neler?TCMB KPSS 50 puan ile personel alımı yapacak! Başvuru şartları neler?

Kamuya en az ilkokul mezunu 20.603 personel ve memur alımı! 2021 Güncel Kamu ilanlarıKamuya en az ilkokul mezunu 20.603 personel ve memur alımı! 2021 Güncel Kamu ilanları

TCMB 2021 Ekim Ayı Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Yeni Faiz Kararı Açıklandı mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Piyasası Kurulu, her ay olduğu gibi 2021 Ekim ayında da bir araya gelerek yeni süreçte belirlenecek olan faiz oranlarına ilişkin açıklamada bulunacak. 

TCMB toplantısı 21 Ekim 2021 tarihi saat 14.00'de düzenlenecek ve toplantının ardından yeni faiz kararı açıklanacak.

Faizler Düşecek Mi?

TCMB Eylül ayında düzenlediği toplantı sonrasında 100 baz puan faiz indirimi kararı almıştı. Ekim ayında ise yeni bir faiz indirimi kararının alınması bekleniyor. Buna ek olarak Dolar kurunda yaşanan ani yükseliş sonra faiz oranlarının sabit tutulması da iddialar arasında yerini alıyor.

Banka Kredi Faiz Oranları Kaç Oldu?

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

- Tüketici kredisi: 1.59
- Taşıt kredisi: 1.59
- Konut kredisi: 1.37

 

HALKBANK FAİZ ORANLARI

- İhtiyaç kredisi: 1,63
- Taşıt kredisi: 1,54
- Konut kredisi: 1,38

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

- Konut kredisi: 1.37
- İhtiyaç kredisi: 1.61
- Taşıt kredisi: 1.50

YORUMLAR 5
  • Tcli 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizi 0 yap bakalım dolar ne kadar gidebilecek. Biraz uçar sonra çakılır. Dolar faiz kıskacı biter gider.
    Cevapla
  • ACİZ Abdi Emanet 2 yıl önce Şikayet Et
    En az 300-400 puan indirim geleceğini düşünüyorum. Hatta çok agresif bir indirim de gelebilir. Yıllık yüüzde 11 civarına çekebliriler.
    Cevapla
  • gerçek nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    faiz 11 olursa dolar da anında 11 olur yada 12
    Cevapla
  • hayırlısı olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    altın ve döviz normal şartlarda merkez bankasının açıklamaları ve aldığı kararlar sonrası ani değişim göstermesi gerekirken son bir yılda kabine toplantısını izleyen hafta ani değişimler meydana geliyor .? kriz yönetimini gözden geçirmek lazım.!
    Cevapla
  • Allah razı olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Soğuk havada evde ne kadar yakıt yakılırsa o kadar ısınırız lakin ;pencereler açıksa , kapılar açıksa soğuk direk içeriyi etkiliyorsa ,binanın yalıtımı ,kapı penceredeki kırıklar,zemin sağlamlığı ,çatı sağlamlığı ve ... sonraki aşama, sadece kombiyi en son ayarda çalıştırmak ekonomiye zarar verir çaresizliği gösterir . Net ve sağlam adımlar hayat kurtarır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR