"Bu kadar imam hatip okuluna ihtiyaç mı var?" sorusuna net cevap: En temel yanlış...

İlahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, imam hatip okullarının öksüzlük yaşadığı dönemlerden bugünlere gelmesiyle ilgili olarak "Bir bayram günü yaşıyoruz" dedi. Karaman, zamanında bugünlerin görüleceğinin hayal bile edilemediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2021 13:50 GÜNCELLEME 16.10.2021 13:55 GÜNCEL
"Bu kadar imam hatip okuluna ihtiyaç mı var?" sorusuna net cevap: En temel yanlış...
"Bu kadar imam hatip okuluna ihtiyaç mı var?" sorusuna net cevap: En temel yanlış...

Bir Youtube kanalında imam hatiplerle ilgili bazı kesimlerin kafasındaki soru işretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, "Bu kadar imam hatip okuluna ihtiyaç mı var?" sorusunu dile getirenlere, temel yanlışın zamanından bu yana "imam hatipliği" bir meslek olarak telakki etmek olduğu cevabını verdi.

Sözlerine devam eden Karaman, "Halbuki 'imam hatiplik' meslek değil dini bir vazifedir. Yani Müslümanın vazifesidir. Her Müslüman kadın-erkek imam hatipdir" dedi.

İşte Hayrettin Karaman'ın o açıklamaları: 

Sevgili Cumhurbaşkanımızın, sevgili Milli Eğitim Bakanımızın, Genel Müdürümüzün, devlet ricalinin ve bunların birçoğu imam hatipli olmayan da imam hatip dostu olan kişilerin huzurunda konuşuyorum. Bu nasıl bayram olmasın? Onların hepsine kalbi muhabbetlerimi selamlarımı sunuyorum.

"ŞİMDİ NASIL BAYRAM OLMASIN Kİ?"

Bana göre bir bayram günü yaşıyoruz. Bugünü bize bahşeden Allah’a hamd ediyorum. Hayatımızı anlamlandıran hayatımızın biricik rehberi Efendimiz Sallallahu Aleyhi Ve Sellemi muhabbetle, hürmetle, sevgiyle anıyorum. İmam hatip okulları öksüzken, kimse onların yüzüne bakmazken milli eğitim bakanları, imam hatip okullarını kastederek “Şurada küflü kafalılar var” bir kolej açıyor bakan “Siz ise aydınlıksınız. Onların da kafalarındaki küfü siz gidereceksiniz” dedikleri imam hatip okullarının öksüzlük yaşadığı günlerden bugüne geldik. Şimdi nasıl bayram olmasın ki?

Prof. Dr. Hayrettin Karaman

"İMAM HATİP OKULLARI OLMASAYDI EN FAZLA DEMİRCİ OLURDUM"

İmam hatip okulları olmasaydı, benim babam demirciydi ben bir demirci çırağı kalfası sonra olsa olsa bir demirci olurdum hadi onu beğenmedim bir başka zanaata gönderirlerdi. Altın bilezik derlerdi zanaatlara. Anadolu insanı, köyü bırak şehirlisinin çocukları için hedefleri aslında bundan ibaretti.

"ZAMAN GELDİ BU OKULLAR İÇİN GÜNLÜK RIZKINI BÖLDÜ BU HALK"

Ben ümitsizce Çorum sokaklarında dolaşıyorum böyle üzüntü içinde dolaşırken  o zaman dellallar vardı eline kağıt alır neyse o ilan edeceği konu onu alır kalabalıkların bulunduğu yerlerde "İlan olunur" diye bir diye bağırır önce ilan etmeden önce bağırır. Millet kulak kesildikten sonra o elindekini okur. Bende gittim yanına sokuldum. Dellal Hüseyin Amca sakallı derviş samimi bir derviş ama dellal aynı zamanda. İki gözü iki çeşme imam hatip okullarının açılışını ilan ediyordu. Orada okunacak dersleri sayıyordu adam. Kur’an’ı Kerim, Akaid, Siyer işte İslam Tarihi, Tarih, Coğrafya, Fizik hepsi "Allah’ım sana şükürler olsun ya Rabbim bize bu günleri de gösterdin" diyor ağlıyor. Ve ilan ediyordu. Halk onun için çok ilgi gösterdi bu okullara. Zaman geldi binalar yapılacak günlük rızkını böldü verdi. Zaman geldi bu okullara kıymak istediler, kıymak isteyenlere karşı elini taşın altına koydu mücadele etti bu halk.

"DAVAMIZ 'İMAM HATİP'CİLİK DEĞİL"

Bizim davamız "imam hatip"cilik değil bizim davamız medeniyet davası, İslam Medeniyeti davası. İstiyoruz ki çocuklarımız bu medeniyetin dilini öğrensinler, bu medeniyetin üstünlüğünden haberdar olsunlar. Bu okulda okuyan yavrularımız bu medeniyete intisap ederek bilinç olarak bilgi olarak buradan mezun olsunlar. Bunu hedeflesinler, ondan sonra nereye giderse gitsin. Yani hangi üniversiteye giderse gitsin hangi işin sapından tutarsa tutsun, o bizim olur bizden olur ve bize ait olur bize ait olanı yapar.

"TEMEL YANLIŞ, İMAM HATİPLİĞİ BİR MESLEK OLARAK GÖRMEK"

"Bu kadar imam hatip okuluna ihtiyaç mı var?" diyorlar. İtirazım var. Belki çocuklarımız da hani bundan etkilenebilirler. Benim onlara söyleyeceğim bir şey var; Bu soru temel bir yanlıştan kaynaklanıyor. O da nedir? İmam hatipliği bir meslek olarak telakki etmek. Halbuki "imam hatiplik" meslek değil dini bir vazifedir. Yani Müslümanın vazifesidir. Her Müslüman kadın-erkek imam hatipdir. Biz imam hatip okullarının bugününü hayal edemezdik.

Ben bununla iktifa ediyor, imam hatip okullarıyla ilgili ümidimin devam ettiğini beyan ediyor başta çok sevgili Cumhurbaşkanımız olmak üzere hazirunu kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum efendim.

KAYNAK : HABER7
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    aslına bakarsanız Gençlığı uyuşturucu ,kötü alışkanlıklardan kurtarmak ıçın bütün okulların ımam Hatibe çevrilmesi lazım.
    Cevapla
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bin kat razı olsun sizlerden (Ben meslek liseliyim).
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bürokrasiye anlı secdeye giden kişiler hakim olmalı 3600 çıkarıp tüm memurları mülakatla almak lazım yoksa eskiye dönüş olur.
    Cevapla
  • seldur 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamhatiplerde alnı secdeye değen kaç kişi var % kaç
    Cevapla
  • Envers 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis yolun yolumuz Zillet itifaki 128 milyar dolar dedi şimdide siyasi cinayetle diyor ABD ile piyasaları allak pullak etmek için var gücüyle çalışıyor.
    Cevapla
  • konuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hocam size de Allah hayırlı sağlıklı ömürler versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR