İETT otobüsü durağa girdi! Faciadan dönüldü!

Kağıthane'de, yokuş yukarı seyir halindeyken freni boşaldığı iddia edilen İETT otobüsünün şoförü, aracın kayarak başka araçlara çarpmasını önlemek için boş durağa girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2021 15:56 GÜNCELLEME 16.10.2021 16:12 GÜNCEL
İETT otobüsü durağa girdi! Faciadan dönüldü!
İETT otobüsü durağa girdi! Faciadan dönüldü!

İETT otobüslerinin bakımlarının belirtilen periyotlara uygun yapılmadığı iddialarının yanında, yanan ve arızalanarak yollarda kalan otobüsler de gündemdeki yerini korumaya devam ediyordu. Freni boşalarak durağa giren otobüs kazası da benzer soru işaretlerini yeniden gündeme getirdi.

Olay, Örnektepe Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Dersaadet Caddesi'nde 12.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Yunus Emre Mahallesi-Şişi seferini yapan 34 KA 6323 plakalı İETT otobüsü şoförü, Gazhane Yolu durağına bir yolcu bıraktıktan sonra harekete geçti.

Bu sırada, iddiaya göre freni boşalan otobüs yokuş aşağı kaymaya başladı. Otobüs sürücüsü, arkadan gelen araçlara çarpmamak için direksiyonu sağa kırarak boş olan durağa girdi.



Sürücünün otobüsü durdurmak için soğukkanlılıkla hareket ederek durağa çarptırması sayesinde olası bir facia önlendi. Kazada, otobüs ve durakta hasar oluştu.  Kaza sonrası, Okmeydanı yönüne kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı. Tamiri yapılan otobüsün kendi imkanlarıyla yoluna devam etmesinin ardından trafik normale döndü. 

Kazayı gören Savaş Tekin, aracın duraktan hareket ederken frenlerinin tutmadığını belirterek, "Bir yolcusunu indirdi hiç bir sıkıntısı olmadan. Zaten durakta da yolcu yoktu. Durakta hasar meydana geldi. Herhangi bir can kaybı olmadı, buna şükür etti. Şoförümüz bir yolcusunu indirdikten sonra arabayı direk durağa kırdı. Zaten böyle yapmasaydı aşağı kadar giderdi ve büyük facia yaşanırdı" dedi.






YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Ooo.. bakım firması iyi bakım yapmış..
    Cevapla
  • Komik 2 yıl önce Şikayet Et
    Telefona bildirim düşmüş göz kenariyla baksan yavrum:)))
    Cevapla
  • isa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu otobüsler mi kafayı yemiş şoförler mi anlayamadım. Yokus yukarı giden otobüs gaz vererek gider, fren boşalsa ne olur basalmasa ne olur. Yokus asagi olsa kazayı anlayacagim da.
    Cevapla
  • İsmail Berber 2 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet İETT otobüsleri itilmekten kurtulmanın otobüs durağından(başka bir otobüse binmekle) mümkün olduğunu anlamış.
    Cevapla
  • Seferi 2 yıl önce Şikayet Et
    Otobüsleri gören uyanık olsun, her an otobüs çıkabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR