'Welcome to Turkistan’ etkinliği İstanbul'da düzenlenecek

Kazakistan, Türkistan Valiliği ve Türkistan bölgesinin turizm sektöründen gelen delegasyon, Türkistan bölgesinin turizm potansiyelini anlatmak için İstanbul'da ‘‘Welcome to Turkistan’’ konulu bir etkinlik düzenleyecek.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2021 16:10 GÜNCELLEME 16.10.2021 16:10 GÜNCEL
'Welcome to Turkistan’ etkinliği İstanbul'da düzenlenecek
'Welcome to Turkistan’ etkinliği İstanbul'da düzenlenecek

Türkistan, Türk halkları tarihinde her zaman özel bir yer tutmuştur. Türkistan, kardeş ülkelerin ortak tarihinde kutsal bir yerdir ve Hoca Ahmed Yesevi Türk dünyasının eğitimcisidir. Bu nedenle, Türkistan şehri en saygın hac yerlerinden biridir. Gelecekte Türk halklarını bir araya getiren, tarihi dünya topluluğuna tanıtan ve turizmi geliştiren büyük bir manevi merkez olması planlanmaktadır.

İSTABUL'DA TÜRKİSTAN ZİRVESİ

19 Haziran 2018 tarihinden itibaren Kazakistan Cumhuriyeti ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kararnamesi ile Türkistan şehri, Türkistan Bölgesi idari Merkezi tarafından onaylanmıştır. Türkistan'ın yeni statüsü, zamanımızın gerçekleriyle bağlantılıdır ve hem bizim hem de komşu Türkçe konuşulan ülkeler için önemlidir.
Bu bağlamda 18 Ekim 2021 tarihinde Kazakistan Cumhuriyeti  Türkistan Valiliği ve Türkistan bölgesinin turizm sektöründen gelen delegasyon Türkistan bölgesinin turizm potansiyelini Türkiye Cumhuriyeti'nіn turizm ve medya sektörlerindeki girişimcilere, devlet yetkililerine sunmak amacıyla Istanbul’da ‘‘Welcome to Turkistan’’ konulu bir etkinlik düzenlemeyi planlamaktadır.

Etkinlik kapsamında Türkistan Ili’nin turizm şirketlerinin Türk şirketlerle görüşmeleri düşünülmektedir. Turizm sektörünün devam eden gelişimi çerçevesinde turizm ürünlerinin geliştirilmesi ve tanıtımı için etkin bir etkileşim mekanizması oluşturmak üzere B2B toplantılar düzenlenecektir. Bu etkinlik sonucunda Türkiye Cumhuriyeti ile Kazakistan Cumhuriyeti arasındaki turist akışının artması bekleniyor.

 

YORUMLAR 1
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Özbekistan Türkistan Kazakistan çok gitmek istiyorum ama sorun şu ki hangi parayla :)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR