Son dakika: 16 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Günler sonra bir ilk

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 16 Ekim koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2021 20:07 GÜNCELLEME 16.10.2021 20:07 GÜNCEL
Son dakika: 16 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Günler sonra bir ilk
Son dakika: 16 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Günler sonra bir ilk

Türkiye'de son 24 saatte 357 bin 167 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 537 kişinin testi pozitif çıktı, 212 kişi yaşamını yitirdi.

BAKAN KOCA'DAN ÜNİVERSİTELİLERE ÇAĞRI

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Yeni vakalar içinde gençlerin oranı artış gösteriyor. Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük. Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı 16 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 28 bin 537 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 212 oldu. Bir günde toplam 357 bin 167 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 25 bin 611 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 76,09 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 88,34 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 113 milyon 862 bin 236’a yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 81,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Kırklareli, Ordu, Amasya Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 50,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Diyarbakır, Batman, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Tümer 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı dayatmanız yüzünden çocuğumu üniversiteden aldım. Seçimde görüşeceğiz.
    Cevapla
  • İsmail Serbest 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözleri kör olmuş... Görüşemezsin... Onlar seni görmez... Ancak sen görürsün tek taraflı olarak...
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Haftasonu düşüyor hafta içi çıkıyor bunasıl hastalık bu
    Cevapla
  • mkg 2 yıl önce Şikayet Et
    İsteyen aşı olsun, istemeyen olmasın. İsteyen maske taksın, istemeyen takmasın. Günlük sayı da verilmesin.
    Cevapla
  • Çağrı 2 yıl önce Şikayet Et
    60 yaş üstü Öğretim üyesiyim , bir ders programım var sanki pandemi öncesi gibi. Her gün okuldayım, kimsenin pandemi koşullarına göre ne öğrenci için ne de hocalar için ders programı yaptığı yok. Hele koronik rahatsızlığa hiç bakan yok .Sanki 2 sene önceki hal var gibi. Bu öğrenci ve personlar her gün okula gelerek neyi ispatlayacak. SAYIN YÖK BAŞKANIM BİR GENELGE LÜTFEN, PERSONEL VE ÖĞRENCİ, İDARELERİN İNTİKAM ARENASI DEĞİLDİR. LÜTFEN,LÜTFEN LÜTFEN.
    Cevapla
  • TİNNİTUS 2 yıl önce Şikayet Et
    siz gerçekten eğitimci olsaydınız,buraya bedavadan yorum yapacağınıza, yazılı olarak, rektöre ve bir nüshasınıda yök,e gönderirdin,RÜZGÀR...
    Cevapla
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Emekli ol kardeşim
    Cevapla
  • Burdur halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam, hemen emekli ol sağlık paradan daha önemli.
    Cevapla
  • 571-Pınar-Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    ﴾1﴿ Eksik ölçüp tartanların vay haline! ﴾2﴿ Onlar, insanlardan ölçerek bir şey aldıklarında tam ölçerler. ﴾3﴿ Kendileri başkalarına vermek için ölçüp tarttıklarında ise haksızlık ederler (eksiltirler). (Mutaffifîn Suresi)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR