Şehit ailesinin ev sorunu Bakan Soylu'nun talimatıyla çözüldü

Sivas'ta, Şehit Jandarma Çavuş Ömer Daştan'ın annesi Selma Daştan'ın, müteahhit yüzünden yaşadığı ev sorunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla çözüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2021 15:51 GÜNCELLEME 20.10.2021 15:51 GÜNCEL
Şehit ailesinin ev sorunu Bakan Soylu'nun talimatıyla çözüldü
Şehit ailesinin ev sorunu Bakan Soylu'nun talimatıyla çözüldü

Batman'da 1995 yılında bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Sivaslı Jandarma Çavuş Ömer Daştan'ın annesi Selma Daştan, oğlunun şehitlik tazminatıyla evini yenilemek istedi. Ancak sözünde durmayan müteahhit yüzünden 5 yıldır evine kavuşamayan şehit annesi Selma Daştan için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girdi. Sivas Valiliği'nin konuyu yakından takip etmesiyle şehit annesi Daştan, sorunu çözülerek evinin tapusuna kavuştu.

'DEVLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKTI'
Şehit ailesine yeni evlerinin tapusu Sivas Valisi Salih Ayhan tarafından verildi. Yıllardır yaşadığı sıkıntıların son bulduğunu, evine kavuştuğunu ve çok mutlu olduğunu ifade eden Selma Daştan, 'Verdiği sözde durmayıp evimi teslim etmeyen müteahhit yüzünden 5 yıldır çektiğim çile bitti. Devletimiz bize sahip çıktı. Benim evimi almamı sağladı. Çok şükür beni huzura erdirdi. Yüzümüzü güldürdüler. Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere Vali Salih Ayhan ve süreç boyunca emek veren, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

BAKAN SOYLU'YLA GÖRÜŞTÜ
Valilik ziyareti esnasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayan Vali Salih Ayhan, şehit annesinin mutluluğunu paylaştı. Bakan Soylu’yla görüşen Selma Daştan, mutluluk gözyaşlarıyla teşekkürlerini sundu.

Şehit ailelerinin baş tacı olduğunu belirten Vali Salih Ayhan ise "Aziz şehitlerimize karşı sorumluluğumuz var. Bütün şehit ailelerimizin yüzünün gülmesi bizlerin huzurlu olması demek. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, süreci birebir yakından takip etti. Kış aylarına girmeden sizi yuvanıza kavuşturmak bizleri de çok mutlu etti" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 1
  • Rotasız deli 2 yıl önce Şikayet Et
    soylu adam gibi adam
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR