Son dakika: 21 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 21 Ekim koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2021 20:43 GÜNCELLEME 21.10.2021 20:43 GÜNCEL
Son dakika: 21 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 21 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!

Türkiye'de son 24 saatte 362 bin 213 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 465 kişinin testi pozitif çıktı, 198 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı;

Vakaların yaş ortalaması düştü. Artık yarıya yakını 30 yaş altında. Aşılama sonucunda hastane kapasitemiz zorlanmıyor. Yoğun bakım üniteleri ile servislerde yatan Covid-19 hastalarının çoğunluğunu halen yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar oluşturuyor.

GENÇLER ÜZERİNDE YAYILIYOR

Gençler çok daha az oranda hasta olsalar da büyüklerine karşı sorumlulukları var. Yeni dönemde virüsün daha ziyade gençler üzerinden yayıldığı biliniyor. Bu nedenle, hem sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturmak hem de aile çevrelerini korumak için aşılarını yaptırmalıdırlar.

65 yaş üstü, salgının ilk döneminde kısıtlamalara ciddiyetle uydu. Şu anda bir kısıtlama bulunmuyor ama risk grubunda olduklarını unutmamalıdırlar. Aşılarını tamamlamaları ise hayati derecede önemlidir. Aşı, eğer tamamlanmamış ise sağlayacağı koruma sınırlıdır.

MAALESEF YAYILIM DEVAM EDECEK

Toplum bağışıklığı elde edilene kadar maalesef yayılım devam edecek. Şu an, aşılanma oranının seviyesi aşı olmayanlar için güvence değildir. “Nasılsa başkaları aşı oldu ben olmasam da olur” düşüncesi yanlıştır. Aşı, birinci derecede, aşı olan kişileri koruyor.

İkinci doz ve hatırlatma dozu aşılarının zamanı gelen çok sayıda vatandaşımız var. Vakit kaybetmeden aşılarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu, önce kendileri sonra tüm toplum için hayati önemde bir davranıştır.

Salgınla mücadelede sağlığınız için kararlı ve ısrarcıyız.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 198 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 28 bin 465 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 21 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 28 bin 465 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 198 oldu. Bir günde toplam 362 bin 213 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 29 bin 160 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 77,04 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 88,71 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 114 milyon 807 bin 774’e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Ordu var
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 81,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Muğla, Kırklareli, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Balıkesir, Edirne ve Burdur takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 51,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Yahya Erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    PCR testini icat eden kişi bu test yetersiz yüzde 50 tesbit ediyor diyo dünyada kaldırılacak ayrıca tükürükle tesbit eden türk cihazı var o neden kullanilmiyor
    Cevapla
  • Memur 2 yıl önce Şikayet Et
    bu konuyla ilgisi yok lakin sağlıkla ilgili başımızdan geçen hadise hastaneler maalesef bozulmaya bundan 6-7 sene önceki performanstan uzak çalışmaya başladılar aklen malül ortapedik engeli ve epilepsi hastası olan delikanlının babasının da okur yazarlığı yok adam bizden rica etti oğluma heyet raporu almamız lazım ilaçlarını alamıyoruz diye bende MHRS 182 aradım saat 16.00 dan sonra 5 kasımda yer var diyor 16.00 arıyorsunuz açmıyorlar ertesi gün arıyorsunuz 15 kasımda sağlık kuruluna girebilir diyorlar o tarihe randevu oluşturun o halde deyince hastane açmamış diyorlar 184 ü arayıp söylüyorsunuz ilgilenen yok Allah'a emanet yaşıyoruz
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir eğitimci olarak haykırıyorum okullar kesinlikle kapatılmamalı uzaktan eğitim komedisi kesinlikle yuzyuze eğitimin yerini tutmaz tutamaz kimse kimseyi kandırmasın.
    Cevapla
  • Efedayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı çok zayıfladı , dünyada aşı zor bulunurken 1,5 milyon aşı yapılıyordu. Şimdi günde 300 bin aşı yapılıyor . Bu gidişte aşı olanların koruyuculuğu azalırken hastalık bitmeyecek.
    Cevapla
  • rte 2 yıl önce Şikayet Et
    ne saçmalıyon
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğretmen olarak okulların kapatılması online geçilmesi bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür..önceki kapanmanin çocuklar üzerindeki etkilerini hala duzeltemedik..ve uzun sürecek gibi
    Cevapla
  • Helal size 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun halen sizin gibi dogrulari soyleyen insanlar da var. Baskalari neredeyse yalvariyorlar okullari kapatin diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR