Zirveyi gören Gram Altın 600 TL olacak mı? Gram Altın Çeyrek Altın ONS ne kadar yükselecek?

Dolar kurunda yaşanan ani yükseliş Gram Altın fiyatının 550 TL seviyesinin üzerine çıkmasına neden oldu. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de yatırımcıların gözdesi haline gelen altın fiyatlarının 600 TL'yi geçip geçmeyeceği ise en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. İşte yükselen altın fiyatlarında ki son durum...

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2021 14:33 GÜNCELLEME 22.10.2021 14:44 GÜNCEL
Zirveyi gören Gram Altın 600 TL olacak mı? Gram Altın Çeyrek Altın ONS ne kadar yükselecek?
Zirveyi gören Gram Altın 600 TL olacak mı? Gram Altın Çeyrek Altın ONS ne kadar yükselecek?

Altın fiyatlarındaki artış hızla ilerliyor. Altındaki büyük hareketlilik yatırımcılarında bir yandan iştahını kabartmaya başladı. Özellikle ülkemizde Dolar kurunda yaşanan ani yükseliş uzun bir süredir 480 TL ila 500 TL civarında gezini Gram Altın fiyatlarının 550 seviyelerine yükselmesine neden oldu. Global çapta yani ONS altın fiyatında ise hareketlilik henüz görüşmüş değiş. Peki başta büyük yatırımcılar olmak üzere herkes önümüzdeki günlerde Gram Altın fiyatının 600 TL bandına yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. 

Altın fiyatlarında rekor kırmaya devam ediyor! 22 Ekim güncel Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik...Altın fiyatlarında rekor kırmaya devam ediyor! 22 Ekim güncel Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik...

Kredi faiz oranlarını düşürdü! İşte Konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve otomobil kredisi yeni faiz oranlarıKredi faiz oranlarını düşürdü! İşte Konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve otomobil kredisi yeni faiz oranları

Altın 600 TL'yi Geçecek Mi?

Ülkemizde Dolar kurunda yaşanan ani yükseliş altın fiyatlarının birden 480-500 TL seviyelerinden 550 TL seviyelerine yükselmesine neden oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2021 Ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında 200 baz puan faiz indirimi kararı aldığını açıklamıştı. Açıklama ile birlikte dolar kuru 9.20 TL seviyelerinde 9.60 TL seviyelerine hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Bu hareketlilikte Altın fiyatlarına anında yansıdı.

Dolar kurunda yaşanan yükselmenin devam etmesi halinde ise altın fiyatlarında yükselişin devam etmesi bekleniyor. ONS cephesinde ise henüz bir hareketlilik görülmedi. Yatırımcıların ise ONS altın fiyatında bekledikleri artış da gerçekleşirse Gram Altın fiyatlarının 600 TL seviyesinin üzerine çıkması bekleniyor.

ONS Altın Yükselecek Mi?

Küresel altın piyasasında ONS altın fiyatlarında uzun süredir ciddi bir hareketlilik görülmüyor. Her dönem tüm yatırımcılar için güvenli liman olarak görülen altına uzun süredir talep oldukça yüksek seviyelerde devam ediyor. 

Özellikle pandemi süreci ve bu sürecinin küresel anlamda ekonomiye verdiği zarar tüm dünya genelinde altına yönelimi arttırdı. Uzmanlara göre  pandemi sürecinin küresel ekonomide açtığı yaraları sarmak bir hayli sürecek gibi görülüyor. Söz konusu devam eden belirsiz ortam nedeni ile her dönem olduğu gibi bu dönemde nakit altına hızla yönelmeye devam ediyor. Durum göz önünde bulundurulduğunda ise ONS altın fiyatının 2000 bin dolar seviyelerine kadar yükseleceği ön görülüyor.

Altın Fiyatlarında Son Durum?

Altın fiyatları güne hızlı bir yükselişle başladı. Dolar kurunu takip eden Gram altın 550 TL seviyesinin üzerine kendini atarak 556 TL tepe noktasını yeniledi. 

Çeyrek Altın cephesinde ise 900 TL'nin üzerinde bir işlem söz konusu. An itibari ile Kapalı Çarşı piyasasında Çeyrek Altın 909 TL seviyelerinden işlem görüyor.

YORUMLAR 2
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolara müdahale var euro ya var, Altın a çeyrek e neden kimse müdahale etmez vatandaş düğün yapacak altın aldı başını gitti halende ne olacağı belli değil birileri el atsın artık şu altın a
    Cevapla
  • ATİLLA 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende gücünün kesenin yettiği kadarını alırsın veya takarsın olur biter
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR