Kayseri'de bulundu! Şehir bunu konuşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sırasında iskeletler bulunurken, kazı çalışmaları ise devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2021 19:03 GÜNCELLEME 23.10.2021 19:03 GÜNCEL
Kayseri'de bulundu! Şehir bunu konuşuyor
Kayseri'de bulundu! Şehir bunu konuşuyor

Bir süre önce Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve ilk etabı tamamlanan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi Boylar Sokak üzerinde süren kanal çalışmaları sırasında bugüne kadar toplam yedi adet iskeletin bulunduğu belirtilirken, bölgenin geçmiş tarihte mezarlık olup olmadığı ise merak konusu oldu.



Yapılan kazı çalışmaları sırasında yüzeye çok yakın olduğu gözlenen iskeletlerle gün çalışmalarla birlikte gün yüzüne çıktı. İskeletlerin görüldüğü alanda devam eden çalışmalar ise ilginç görüntüler ortaya çıkardı.



Yapılan kazılarda bulunan iskeletlerin ne zamana ait olduğu da mahalle sakinlerinde merak uyandırdı

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Halitabi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Kayseri 'de mi, biz Avrupada ki Kayserili ler de bunu konuşuyoruz!
    Cevapla
  • Xxxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Hazine çıksaydı daha iyi olurdu
    Cevapla
  • 55555 2 yıl önce Şikayet Et
    Selçuklu ve osmanlı haritalarında sahabiye mahalkesi mezarlık olarak gözüküyor.Erciyes siteleride mezarlık mış.temellerinde çok kemik ve iskelet çıktı.meydandan kılıçarslan mahallesine kadarda mezarlıkmış.
    Cevapla
  • 585858 2 yıl önce Şikayet Et
    Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı verme dünyaları alanda,bu cennet vatanı.
    Cevapla
  • Rıza Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hacı Kılıç Cami nin önü mezarlıkmış 1928 yılında istasyon caddesi yapılırken bu mezarlığın üzerinden geçmiş. Kanuni döneminde Hacı Kılıç camii civarında yaşamış mirliva Hüseyin beyin Hacı Kılıç camiinde emeği büyükmüş, İstasyon caddesine denk gelen mezarı minarenin dibine taşınmış. sözün özü yüz sene öncesine kadar o bölge mezarlıkmış bulunan iskeletlerde o mezarlıktan kalma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR