Türkiye'den israil'e sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'İsrail Yüksek Planlama Konseyinin önümüzdeki hafta Batı Şeria’daki çeşitli İsrail yerleşimlerinde 3 bin 100 yeni konutun inşasını onaylama planını kınıyoruz' denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2021 19:22 GÜNCELLEME 23.10.2021 20:20 GÜNCEL
Türkiye'den israil'e sert tepki!
Türkiye'den israil'e sert tepki!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Yüksek Planlama Konseyinin önümüzdeki hafta Batı Şeria’daki çeşitli İsrail yerleşimlerinde 3 bin100 yeni konutun inşasını onaylama planını kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

İsrail’in, altı Filistin insan hakları kuruluşunu "terör örgütü" listesine alarak işgal altında bulundurduğu topraklarda insan hakları alanındaki çalışmaları engelleme girişiminin de insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Filistin ihtilafının adil, kalıcı ve kapsamlı çözümü için tek seçenek olan iki devletli çözüm vizyonunu tahrip eden, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesi dahil, tek taraflı ve hukuk dışı politikalara son verilmelidir.

Uluslararası toplumu, bölgede uzun vadede kalıcı barış ve istikrarın sağlanabilmesi için, Filistin topraklarının ve Filistin halkının haklarının korunmasını teminen harekete geçmeye çağırıyoruz."

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Mitay 2 yıl önce Şikayet Et
    Yinemi çok sert tepki inandık
    Cevapla
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın siyonist katiller. Eninde sonunda o topraklarda bir siyonist katil kalmayıncaya kadar temizlenecektir. Bu da size yeter !! O zalim, katil dünyanız yine size dönecek. Kaçacak delik bulamayacaksıniz.
    Cevapla
  • German 50 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah in laneti üzerinize olsun
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail başkalarının topraklarını kendine katarken, biz 100 yıl önce bize ait olup bazılarını geçici olarak verdiğimiz toprak ve denizlerde balık tutamıyoruz.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu geçici verme işini bir anlatsana biz de anlayalım. Öyle gecici verme varmı kıbrıs işi mantıklı mı geldi sana gerçekten.
    Cevapla
  • Avni 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tarafindan yer yuzunde iki topluluk var.Biri siyonist israil.Diheri bizdeki Chpli Hdpli vekilller. Ve bunlara oy verenler
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İsraille ticaret yapılmadığına, ambargo uygulandığına yemin edebilir misin? Söz CHP ye HDP ye falan hayatta oy vermedim vermeyeceğim de. Sadece mavi marmaraya binerken bana mı sordunuza dönmesin emin olmak istiyorum. İsraille ticaret yapmıyoruz ve ambargo uyguluyor muyuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR