CHP Milletvekili Gürsel Erol'un diktirdiği heykellere tepki yağdı! Apar topar kaldırdılar

CHP Milletvekili Gürsel Erol tarafından Tunceli'de Alevi vatandaşların kutsal kabul ettiği Ana Fatma Ziyareti’nin önüne diktirilen aslan figürlü heykeller tepki çekti. Erol, tepkiler üzerine heykelleri kaldırttı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2021 10:38 GÜNCELLEME 04.11.2021 13:19 GÜNCEL
CHP Milletvekili Gürsel Erol'un diktirdiği heykellere tepki yağdı! Apar topar kaldırdılar
CHP Milletvekili Gürsel Erol'un diktirdiği heykellere tepki yağdı! Apar topar kaldırdılar

Ana Fatma Ziyareti'nde toplanan gruptakiler adına basın açıklaması yapan Reyhan Kumru, bir süre önce Ana Fatma Ziyaretine, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından peyzaj çalışması adı altında aslan heykeli diktirildiğini ve kendi adının yazılı olduğu tabelalar koydurulduğunu ileri sürdü.

Gelen tepkiler yüzünden isimlerin bulunduğu tabelaların bu alandan kaldırıldığını belirten Kumru, "Gürsel Erol, her ne kadar 'Haberim yoktu, taş ustasının ismimi yazdığı tabela bilgim dışında' demiş olsa da biz Gürsel Erol'un dokunduğu her yere imzasını bıraktığını biliyoruz. Alevi halkı açısından kutsal sayılan inanç alanlarına geçmişten beri tahribatlar, onarım-peyzaj adı altında devam ediyor." dedi.

Kumru, milletvekili Erol'un peyzaj düzenlemesi yapmak için Tunceli halkından ve kurumlarından onay almadığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Ana Fatma'da, halkın inancını dikkate almaktan çok kendi isminin ön plana çıkmasını önemseyen bir zihniyetin ürünü olarak ortaya çıkmış tahribat söz konusudur. Halk için değer verilen inanç alanlarının reklama ve betona gömülmesini doğru bulmuyoruz. İnanç alanlarına dair bir hizmet, yardım ve düzenleme yapılacaksa o alandaki halktan onay alınmalıdır. Bu nedenle Ana Fatma Ziyareti'ne yapılanları samimi bulmuyoruz."

Gruptakiler basın açıklamasının ardından dağıldı.

CHP'li Maltepe Belediyesi 'her mahalleye bir heykel' projesini hayata geçirdiCHP'li Maltepe Belediyesi 'her mahalleye bir heykel' projesini hayata geçirdi

AK Partili Özkan: CHP'liler bile korkuyor! Derhal kaldırılsınAK Partili Özkan: CHP'liler bile korkuyor! Derhal kaldırılsın

CHP tarih yazıyor (!) Bu kez de...CHP tarih yazıyor (!) Bu kez de...

KAYNAK : AA
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ne çok severmişsiniz heykelleri. dağ taş heykel doldu. bir günde halka faydalı (halk partisi ya) bi icraat yapsanız da şaşırsak olmaz mı.
    Cevapla
  • muratbey 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar putpersetmi nedir bu heykel ısrarı
    Cevapla
  • bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    rezillikleri diz boyu
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    aslan haywanatının heykelleri anıtkabirden de kaldırılmalıdır. aslan , Türk ile ilişkisi olmayan bir figürdür.
    Cevapla
  • diyarbakirli 2 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu alevi ve chpden cektigimiz yahu yeter artik bide orasi dersim degil tunceli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR