Son Dakika... Mehmetçik için yeni tezkere! TBMM Başkanlığına sunuldu

Son Dakika Haberi; Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Kabul edildiğinde Mehmetçiğin görev süresi 17 Kasım 2021'den itibaren 1 yıl daha uzamış olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2021 10:15 GÜNCELLEME 09.11.2021 10:31 GÜNCEL
Son Dakika... Mehmetçik için yeni tezkere! TBMM Başkanlığına sunuldu
Son Dakika... Mehmetçik için yeni tezkere! TBMM Başkanlığına sunuldu

Mehmetçiğin Azerbaycan'daki görev süresinin 17 Kasım 2021'den itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis'e sunuldu. Geçen yıl HDP dışında tüm partiler tezkereye destek vermişti.

Mehmetçik için yeni tezkere! TBMM Başkanlığına sunuldu

Mehmetçik için yeni tezkere TBMM'ye geliyor! CHP'ye son tezkeredeki yanlıştan dön çağrısıBülent Turan'dan CHP'ye son tezkeredeki yanlıştan dön çağrısı

- TÜRK ASKERİNİN GÖREV SÜRESİ UZATILACAK

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda, 17 Kasım 2020'de kabul edilmişti.

Yeni tezkere kabul edildiği takdirde Mehmetçiği  Azerbaycan'daki görev süresi 17 Kasım 2021'den itibaren 1 yıl daha uzamış olacak.

 Azerbaycan tezkeresi TBMM'ye sunuldu

BÖLGEDEKİ İSTİKRARIN KORUNMASI AMACIYLA ÖNGÖRÜLEN FAALİYETLER DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gönderilen tezkerede, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde elde ettiği başarılı ve sahada oluşan yeni durum sonucunda, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya tarafından 9 Kasım 2020'de imzalanan "Üçlü Bildiri"de, bölgedeki istikrarın korunması amacıyla öngörülen faaliyetlerin devam ettiği belirtildi.

Tezkerede, uluslararası hukuk ve meşru egemenlik hakları temelinde, toprak bütünlüğü dahil tüm haklarını savunabilmesi için sürecin başından itibaren Azerbaycan'a güçlü destek veren Türkiye'nin, bölgede barış ve istikrarın korunup güçlendirilmesi ve bunu kolaylaştıracak biçimde iktisadi altyapının inşa ve ihyası için önemli girişimlerde bulunduğu ifade edildi.

Türkiye'nin Rusya ile birlikte oluşturduğu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin görev yaptığı Ortak Merkez'in, faaliyetlerine başarıyla devam ettiğine dikkat çekilen tezkerede, Türkiye'nin, Ortak Merkez vasıtasıyla da bölgenin güvenliğine ve taraflar arasında güven inşasına katkı sağladığı vurgulandı.

TSK personelinin Ortak Merkez'deki görevlerine devam etmesinin, Türkiye'nin bölgedeki etkin ve yapıcı rolünün ve ulusal çıkarlarının bir gereği olduğuna dikkat çekilen tezkerede, şunlar kaydedildi:

"Bu mülahazalarla 16 Ağustos 2010'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşması' hükümlerinden kaynaklanan taahhütlerimizi yerine getirmek, ateşkesin gözlenmesi, ihlallerin önlenmesi, bölgede barış ve istikrarın sağlanması amacıyla Türkiye'nin yüksek menfaatlerini etkili şekilde korumak ve kollamak üzere, hudut, şümul, miktar ve zamanı Cumhurbaşkanınca takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Ortak Merkez'in görevlerinin ifası yönünde hareket etmek üzere yabancı ülkelere gönderilmesi, bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanının belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan sağlayacak düzenlemelerin Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için, 17 Kasım 2020 tarihli ve 1272 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile verilen iznin süresinin 17 Kasım 2021'den itibaren bir yıl uzatılması hususunda gereğini Anayasa'nın 92. maddesi uyarınca bilgilerinize sunarım."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • xxlxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra cehapenin ne dediği önemli değil. o renginin pkk olduğunu belli etti. EVET dese ne yazar!
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    LGBT sevici, ne işimiz var Libya'da diyen, tezkereye hayır diyen malum Sabetay-Ermeni-Rum kriptoları ittifakı Müslüman Türk milletini Anadolu'dan kovmak istiyor. 2023 seçimleri çok önemli arkadaşlar. Sabır Meşhur videolarını izleyin, "10 Aralık Hareketine" dikkat edin..
    Cevapla
  • ilbey58 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP azerbeycan tezkeresine evet der çünkü PKK'ya operasyon yok bu tezkerede
    Cevapla
  • teyb çalışmıyoko 2 yıl önce Şikayet Et
    Chpyi izliyoruz. Hıyanette zirve mi yapacaklar yine. Göreceğiz.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp bir açıklama yaptımı? Belki önceki tezkereye denilen hayırı unutturmak İçin bu sefer evet derler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR