Malatya'da çöken binayla ilgili korkunç iddia: Bugün kolonlarından biri kesildi

Malatya'da 2 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çöktü. Çöken bina ile ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. Çevre sakinleri, binanın tadilat halinde olduğunu ve bugün kolonlardan birinin kesildiğini öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2021 18:25 GÜNCELLEME 09.11.2021 19:38 GÜNCEL
Malatya'da çöken binayla ilgili korkunç iddia: Bugün kolonlarından biri kesildi
Malatya'da çöken binayla ilgili korkunç iddia: Bugün kolonlarından biri kesildi

Malatya Sıtmapınarı caddesinde 2 katlı bir bina çöktü. Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.

13 KİŞİ KURTARILDI!

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı. Enkaz altında toplam 10 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

KORKUNÇ İDDİA: ÇÖKEN BİNANIN KOLONLARI KESİLDİ

Öte yandan söz konusu binanın, bugün gerçekleşen tadilat sırasında bir kolonunun kesilmesinin ardından çöktüğü iddia edildi.

EKİPLER İKİ KİŞİYLE TEMAS KURDU

Çukurdere Mahalle Muhtarı Mehmet Fatih Gönültaş, canlı yayında yaptığı açıklamada, "2 kişinin sağ olduğu bilgisine ulaşıldı. Ekipler yönlendirme yapıyor.

Görgü tanıkları 20'ye yakın insanın enkaz altında olduğunu söyledi. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Görgü tanıkları, tadilat olduğunu söylüyor. Tadilattan dolayı çökmenin olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.

VALİ BARUŞ: TADİLAT YÜRÜTÜLDÜĞÜ SÖYLENİYOR, ARAŞTIRILACAK

Malatya Valisi Aydın Baruş, enkazdan çıkarılan 13 yaralının hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı. Vali Baruş enkazın önünde yaptığı açıklamada, "Enkazı kaldırdığımızda tam olarak manzarayı görebileceğiz. Şu ana kadar kaybetmiş olduğumuz vatandaşımızın olmaması sevindirici. Bu binayla ilgili bilgileri Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan aldık. Bina hasarsız olarak görülüyor. Yalnız alt kattaki dükkanlarda tadilat yürütüldüğünü söylüyor vatandaşlar. Böyle bir durum var mı yok mu araştırmalardan sonra anlaşılacak. Binanın çökmesi depremden sonra oluşan bir hasardan kaynaklı değil" ifadelerini kullandı.

"TADİLAT HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Bir binanın çöktüğü haberini aldım. 5 dakika içerisinde olay yerine intikal ettik. Ekiplerimiz bu süreçte hemen bölgeye geldiler.

Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. 2 katlı bir bina, olası bir depreme dayanıksız bir bina. Biz geldiğimizde hemen arkadaşlar olaya müdahale ettiler.

Tadilat iddiaları var. Biz tadilat hakkında bilgi sahibi değiliz. Ne şekilde yapıldığı noktasında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Enkaz altındakiler ağırlıkla kıraathanede bulunanlar. Aşağı kattaki vatandaşlar kendilerini dışarı atmışlar. Yaralıların 2'si ağır durumda" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Kolon sökülmüşse Söktürende sökende Katildir.Yargılanmaları buna göre olmalıdır.
    Cevapla
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    PEKİ BELEDİYE BAŞKANINA soormalı madem depreme dayanıksız ne diye 6.9 luk elazığ depreminden sonra sağlam raporu verdiniz.ben söyleyeyim çünkü mühendis olsun olmasın herkesi hasar kontrolüne gönderdiniz.malatya akpınarda heryer böyle ama sağlam raporu verdiniz.akpınarda ki belediyenin sos binası da çürük ama dış cephesini milyonlarca tl ye ahmet çakır belediye başkanlığı döneminde giydirdiğiniz için şimdi çürük diyemiyorsunuz.ve orada ki herkesi riske atıyorsunuz.
    Cevapla
  • Zıııterenkoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş ve gereksiz yorum
    Cevapla
  • taraftar 2 yıl önce Şikayet Et
    ufak bir depremde istanbul yuzde seksen yerlebir olur allah korusun acil kentsel donusum gercekleşmeli
    Cevapla
  • Vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    iki katlı bina bile çöküyorsa durum vahim demektir.
    Cevapla
  • cemalettin 2 yıl önce Şikayet Et
    kolon kesilme iddiaları var
    Cevapla
  • ali.k 2 yıl önce Şikayet Et
    kanuna aykırı hareket yapilirsa sonuc bu
    Cevapla
  • Hmd 2 yıl önce Şikayet Et
    Kolon kesenin elini keseceksin yazık günah yahu
    Cevapla
  • ali.k 2 yıl önce Şikayet Et
    valla kardeş bizim kayseridede ,magaza ,haberimiz olmadan kolonlari kesmisler ,ben hemen dışarı kaçtım, binadakilere söyledim ama , maalesef kimse birsey söylemedi , şimdi ne zaman bina çökecek diye bekliyorum. bu kadar sorumsuzluk olmaz , bende oradan çıktım , oradakiler cok sorumsuzlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR