Dolar ve Altın Yatırımcısı İçin Kritik Toplantı Yarın! Merkez Bankası Faizleri İndirecek Mi?

Dolar ve Altın yatırımcıları için kritik toplantı yarın düzenlenecek. Ekim ayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısında çıkan 200 baz puanlık faiz indirimi ile birlikte dolar kuru 9,13 TL seviyelerinden 10,48 seviyelerine kadar yükseldi.Kasım ayı toplantısından çıkacak yeni kadar döviz ve altın fiyatlarının yeni yönünü belirleyecek. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2021 15:08 GÜNCELLEME 17.11.2021 15:09 GÜNCEL
Dolar ve Altın Yatırımcısı İçin Kritik Toplantı Yarın! Merkez Bankası Faizleri İndirecek Mi?
Dolar ve Altın Yatırımcısı İçin Kritik Toplantı Yarın! Merkez Bankası Faizleri İndirecek Mi?

Dolar kurunda yaşanan ani yükseliş, altın ve döviz fiyatlarının da beraberinden yükselmesine neden oldu. Başta yatırımcılar olmak üzere herkes dolar kurunun hangi seviyelere kadar yükseleceğini merak etmeye başladı.

Bilindiği üzere 21 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında 200 baz puanlık bir faiz indirimine gidildiği açıklanmıştı. Alınan karar dolar kurundaki sert yükselişleri tetikledi ve dolar 10,48 TL seviyelerine kadar yükseldi. Şimdi ise gözler Kasım ayında düzenlenecek olan TCMB toplantısında. Toplantıdan çıkacak olan faiz kararına göre döviz kurunun yeniden pozisyon alması bekleniyor.

En az ilkokul mezunu 128 temizlik personeli alımı başladı! KPSS şartı yok...En az ilkokul mezunu 128 temizlik personeli alımı başladı! KPSS şartı yok...

Altın fiyatları bugün yeniden fırladı! 17 Kasım güncel Gram Altın, Çeyrek Altın,  Bilezik...Altın fiyatları bugün yeniden fırladı! 17 Kasım güncel Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik...

LPG, Mazota (Dizel) ve Benzine zam geldi mi? 17 Kasım güncel akaryakıt fiyatları...LPG, Mazota (Dizel) ve Benzine zam geldi mi? 17 Kasım güncel akaryakıt fiyatları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kasım Ayı Toplantısı Ne Zaman?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir önceki Politikası Kurulu (PPK) toplantısını 21 Ekim 2021 tarihinde düzenlemiş ve 200 baz puan faiz indirimine gitmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni toplantısını 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirecek. 

Gram Altında 650 TL Beklentisi Arttı!

Tüm altın fiyatlarına referans alınan Gram Altın fiyatları özellikle iç piyasada dolar kurunda yaşanan hareketlilikle birlikte yükselişe geçti. Beraberinde küresel altın fiyatı yani ONS altın fiyatında yaşanan 100 dolarlık bir sıçrama Gram altın fiyatlarının 628 TL TL bandına dayanmasına neden oldu. Dolar kurunda yaşanan artışın gram altına etkileri son günlerde net bir şekilde gözlemlenebiliyor.

Kur haricinde yükseliş trendine giren küresel altın fiyatı yani ONS altın fiyatı geçtiğimiz aya kıyasla 100 dolar civarında bir yükseliş hareketi gerçekleştirdi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre ise ONS altının 1.875 dolar direncini kırdıktan sonra 1.900-1.950 dolar seviyelerine kadar yükselmesi bekleniyor. Bu durum gerçekleştiğinde Gram Altın tarafından 650 TL seviyelerini görmek mümkün hale geliyor.

Dolar Yükselecek Mi?

Son günlerde dolar kurunda yaşanan hareketlilik aşağı yönde mi yoksa yukarı yönde mi olacağı en çok merak edilen konular arasında yerini alıyor. Bu durum için tüm gözler 18 Kasım tarihinde düzenlenecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevriliş durumda. 

Toplantı sonrasında alınacak bir faiz indirim kararı ile birlikte dolar kurunda yaşanan tırmanışın devam etmesi ve dolaylı olarak altın ve döviz fiyatlarının da paralel olarak yükseliş trendinin devam etmesi beklenen senaryolar arasında. 

Faiz artırımı kararı sonrasında ise rüzgarın tersine dönmesi belirtilenler arasında. Lakin MB tarafından faiz indirimi beklentileri devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından verilen son mesajlar göz önünde bulundurulduğunda 100 baz puanlık bir faiz indiriminin olabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • Batmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Abicim faizi az indirdin. indir öyle 600 felan o faiz lobicilerin para işiyle uğraşanların paraları erisin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR