40 milyon liralık dolar ele geçirildi

İstanbul Zeytinburnu’nda bir iş yerine yapılan operasyonda 40 bin adet sahte 100 ABD Doları, 500 bin adet İngiltere Kraliyet Pulu, 500 adet Fransa vatandaşı kimlik kartı ve para basımında kullanılan malzemeler ele geçirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.11.2021 06:29 GÜNCELLEME 14.11.2021 06:29 GÜNCEL
40 milyon liralık dolar ele geçirildi
40 milyon liralık dolar ele geçirildi

Kiraladığı iş yerini darphaneye çeviren sabıkalı Y.Y.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yurtdışında yaşayan bazı şahısların Türkiye’de sahte döviz imal etmek üzere bir şahıs ile irtibata geçtiği bilgisi alması üzerine sahtecilik suçundan sabıkası olan şahıs takibe alındı. Takip neticesinde Zeytinburnu ilçesinde kiraladığı iş yerini matbaaya çevirerek sahte para basma amacıyla özel kağıt diye tabir edilen kağıt ile boya temin ettiği tespit edildi.

İŞ YERİNİ DARPHANEYE ÇEVİRDİ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından düğmeye basılan operasyonda şahsın iş yerini; yazıcılar, para sayma makinaları, hologramlar, sahte para kalıpları, ultraviyole ışık cihazları ve ofset matbaa makinesi ile adeta küçük bir darphaneye çevirdiği tespit edildi. Sahte paranın daha seri basılması amacıyla, ofset matbaa makinelerinde kullanılmak üzere, çinko kalıp yaptırdığı görüldü.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Jandarma ekiplerinin baskınıyla neye uğradığını şaşıran Y.Y.G. para basarken suçüstü yakalandı. Yapılan baskında piyasa değeri yaklaşık 40 milyon Türk Lirası olan 40 bin adet sahte 100 ABD Doları, maddi değeri yaklaşık 7 milyon Türk Lirası olan 500 bin adet İngiltere Kraliyet Pulu, 500 adet Fransa vatandaşı kimlik kartı ile sahte para üretiminde kullanılan yazıcılar, para sayma makinaları, hologramlar, sahte para kalıpları, ultraviyole ışık cihazları ve ofset matbaa makinesi ele geçirildi. Operasyon anı ise kameralara yansıdı. Yakalanan Y.Y.G. isimli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakında adam ekonomiye can versin bedavadan döviz girdisi
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    İş büyükmüş. Yatırım için bayağı masraf yapılmış.
    Cevapla
  • ............ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam profesyonel, leonardo dicaprionun filmindeki gibi...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR