Son dakika: İstanbul'da casusluktan tutuklanan İsraillileri aklamak için harekete geçtiler

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla İstanbul'da yakalanıp tutuklanan İsraillileri Cumhuriyet gazetesi ve Nevşin Mengü aklamaya kalkıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2021 07:46 GÜNCELLEME 15.11.2021 07:54 GÜNCEL
Son dakika: İstanbul'da casusluktan tutuklanan İsraillileri aklamak için harekete geçtiler
Son dakika: İstanbul'da casusluktan tutuklanan İsraillileri aklamak için harekete geçtiler

Üsküdar'daki Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla, İsrail uyruklu çiftin de aralarında bulunduğu 3 kişi yakalandı.

İfade işlemlerinin ardından şüpheliler, "siyasal ve askeri casusluk" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, şüphelilerin bu suçtan tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanmanın ardından İsrail'den açıklama geldi. İsrail Başbakanı Bennett, beklendiği üzere kişilerin casus olmadığını ileri sürdü.

NEVŞİN MENGÜ YİNE İŞBAŞINDA

Cumhuriyet ve Nevşin Mengü de İsrail'in sözcülüğüne soyundu. "Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri iddia edilmişti" diyen Cumhuriyet gazetesi, "İsrail, Türkiye'de tutuklanan iki vatandaşının casus olduğu iddiasını reddetti" başlığıyla duyurduğu haberinde, "İsrail vatandaşı iki kişi 'siyasal ve askeri casusluk' suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklanan kişilerin ajan oldukları iddiasını reddetti." ifadelerini kullanarak adeta Tel Aviv'in sözcülüğüne soyundu.

Nevşin Mengü de söz konusu haberi alıntılayarak, "Çiftin adı Natalie ve Mordi Oknin. Çamlıca Kulesine çıkmışlar, Kulede çalışan görevli bu çiftin aralarındaki konuşmalarından kuşkulanmış, Çift, Erdoğan'ın evinin fotoğrafını casusluk için çektikleri gerekçesiyle tutuklandı." ifadesini kullandı.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımın devamında Mengü, şunları yazdı: 

"Kulede çalışan görevli İbranice biliyor muydu, konuşmalardan ne anladı bilmiyoruz. İsrail medyası ise boğaz turunda çalışma ofisi olarak da kullanılan Dolmabahçe Sarayı'nın fotoğrafını çektikleri için tutuklandıklarını yazıyor. Onlar bilgileri avukattan almışlar.

Ancak avukat CMK tarafından atanan avukat, dosyaya o aşamada ne kadar hakimdi soru işareti. İsrailli yakınları çiftin hep Türk dizileri izlediğini, Türkiye hayranı olduklarını Türkiye'ye de onun için geldiklerini söylüyor.

Whatsapp yazışmalarında arkadaşlarına Türkiye'den fotoğraflar yolladıkları, burası çok güzel keşke hep burada kalabilsek gibi mesajlar attıkları biliniyor.

Tutuklandıkları da sonradan ortaya çıktı. İsrail'e salı günü dönmeleri bekleniyor ancak dönmeyince arkadaşları merak ediyor ve yetkililerle temasa geçiyorlar. Böylece çiftin casusluktan tutuklandığını öğreniyorlar."

İSMAİL SAYMAZ DA ONLARDAN YANA OLDU

İsmail Saymaz da İsrailli casuslarla ilgili yaptığı paylaşımda Tel Aviv’in yanında yer aldı. Saymaz, “Türkiye’de artık casusluk suçlamasının inandırıcılığı kalmadı. Savcılıklar gerçeklikten uzak ve gülünç kanıtlarla insanları casus diye tutukluyor. Ardından sözde casuslar siyasi kriz ve pazarlığın konusu oluyor. Olan, Türkiye’nin uluslararası itibarına oluyor.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 111 TÜMÜ
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah, Kılıçdaroğlu suçlarını itirah ettiği gibi, birgün gelecek İsmail ile nevşin hanımefendi suçşuluklarını anlayacaklar. Seyircilerden özür dileyip helallaşmeyi isteyecekler inşallah
    Cevapla
  • CAYAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Normal Türk Vatandaş kimliğini taşıyan ……...vatandaşları
    Cevapla
  • bozoklu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yaklanan ajanlar israil vatandaşı ama sizde kaç kere yakalandınız kendi ağzınızla siz ne vatandaşınız merak attim Türk vatandaşı mısınız? yoksa israil vatandaşı mı?
    Cevapla
  • harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep bir ağızdan korumaya geçtiklerine göre belli ki yine talimat almışlar.
    Cevapla
  • TespiT 2 yıl önce Şikayet Et
    zürriyet sorunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR