Burdur'da 'Katran' operasyonu: 9 kişi tutuklandı!

Burdur'un Bucak ilçesinde düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'u tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2021 17:19 GÜNCELLEME 16.11.2021 17:19 GÜNCEL
Burdur'da 'Katran' operasyonu: 9 kişi tutuklandı!
Burdur'da 'Katran' operasyonu: 9 kişi tutuklandı!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ilçede suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kuranları yakalamaya yapılan operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Ekipler, şüphelilerin yaptıkları faaliyetleri ve işledikleri suçlarla ilişkileri adım adım takip ederek örgüt ele başı olduğu ileri sürülen Z.Ü'nin ilçedeki Katran Dağı'nda çoban olduğunu belirledi.

Şüpheli, Z.Ü'nin dağda çobanlık yaparak kendini gizlediği ve bir ağ kurarak tehdit, şantaj ve silahla yaralama gibi çeşitli suçları başkalarına yaptırdığı iddia edildi.

Bu kapsamda "Katran" adı verilen operasyonda yakalanan ve adliyeye sevk edilen Z.Ü ile A.Ü, İ.E, V.S, F.G, Ü.Ö, B.K, U.E, F.T. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Zanlılardan A.A. ile M.D.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bucak ilçesinde düzenlenen suç örgütü operasyonunda 11 şüpheli yakalanmış, operasyonda ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, 4 pompalı tüfek, 2 havalı tüfek, kurusıkı tabanca, kılıç, muşta, 5 sustalı bıçak, 220 tüfek ve tabanca fişeği ile 12 dijital materyal ele geçirilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR