Son dakika: Kar yağışı ve sağanak geliyor! Meteoroloji bölge bölge uyardı

Meteoroloji'nin açıkladığı son rapora göre Marmara Bölgesi, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde cuma ve cumartesi günleri sağanak bekleniyor. Sivas, Malatya, Kars ve Ardahan'ın belli bölgelerinde de etkili olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2021 10:54 GÜNCELLEME 18.11.2021 11:03 GÜNCEL
Son dakika: Kar yağışı ve sağanak geliyor! Meteoroloji bölge bölge uyardı
Son dakika: Kar yağışı ve sağanak geliyor! Meteoroloji bölge bölge uyardı

Son dakika haberi... Meteoroloji'nin son yayımladığı raporda hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte 11 ilimizde sağanak yapmur bekleniyor. Sivas'tan Malatya'ya uzanan kesimde, Kars ve Ardahan bölgelerinde de kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

Son dakika: Kar yağışı ve sağanak geliyor! Meteoroloji bölge bölge uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil 11 ile yağmur beklendiğini açıkladı. A Haber muhabiri Erdal Kuruçay kar ve yağmur yağacak illeri canlı yayında aktardı. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren düşeceğini belirten Kuruçay, Marmara ve Karadeniz'de sağanak yağışların başlayacağını söyledi. 

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Meteoroloji'den yağmur uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve birçok il için sağanak yağışların geldiğini açıkladı.

A Haber muhabiri Erdal Kuruçay peş peşe gelen uyarıların ardından canlı yayında son detayları aktardı.

Kuruçay A Haber canlı yayınında yağmur beklenen bölgeleri açıkladı.

Meteoroloji'nin açıklamalarını aktaran A Haber muhabiri Erdal Kuruçay, "Mevsim normallerinde ilerleyen hava sıcaklıkları yarından itibaren kuzeyden ve Balkanlar'dan gelecek soğuk hava yurdun büyük bir bölümünü etkileyecek. Gökgürültülü sağanak yağışlar yarından itibaren Karadeniz'in bazı bölgelerinde görülecek. Marmara'da ise geçiş yağmurları bekleniyor. İstanbul'da yarından itibaren hava sıcaklarıklarının düşmesi ve gökgürültülü yağmurlar görülecek." şeklinde konuştu.

Son dakika: Kar yağışı ve sağanak geliyor! Meteoroloji bölge bölge uyardı

HANGİ İLLERE KAR YAĞACAK?

Kuruçay yaptığı açıklamada, "Sivas'tan Malatya'ya uzanan kesimde kar ve karla karışık yağmur, Kars ve Ardahan bölgelerinde de kar ile karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor" ifadelerine yer verdi.

METEOROLOJİ'DEN 11 İLE FLAŞ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un Anadolu Yakası, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi, Antalya'nın iç kesimleri, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi ile Konya ve Karaman çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

PUS VE SİS UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU 

18 Kasım, Perşembe - Son dakika: Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı ve sağanak geliyor19 Kasım, Cuma - Son dakika: Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı ve sağanak geliyor20 Kasım, Cumartesi - Son dakika: Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı ve sağanak geliyor21 Kasım, Pazar - Son dakika: Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı ve sağanak geliyor22 Kasım, Pazartesi - Son dakika: Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı ve sağanak geliyor

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinin hafif sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE HAVA DURUMU °C, 13°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

İSTANBUL HAVA DURUMU °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Anadolu Yakası yerel olmak üzere hafif yağmurlu

KIRKLARELİ HAVA DURUMU °C, 12°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

KOCAELİ HAVA DURUMU °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu

EGE

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR HAVA DURUMU °C, 14°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu

DENİZLİ HAVA DURUMU °C, 19°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu

İZMİR HAVA DURUMU °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA HAVA DURUMU °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya'nın iç, Burdur'un doğu, Isparta'nın güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA HAVA DURUMU °C, 26°C

Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu

ANTALYA HAVA DURUMU °C, 23°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

HATAY HAVA DURUMU °C, 22°C

Az bulutlu ve açık

MERSİN HAVA DURUMU °C, 23°C

Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, güneyi parçalı bulutlu, Konya ve Karaman çevrelerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU °C, 14°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

ÇANKIRI HAVA DURUMU °C, 14°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR HAVA DURUMU °C, 15°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

KONYA HAVA DURUMU °C, 16°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU HAVA DURUMU °C, 14°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

DÜZCE HAVA DURUMU °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

KASTAMONU HAVA DURUMU °C, 12°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyıları yağmurlu

ZONGULDAK HAVA DURUMU °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AMASYA HAVA DURUMU °C, 14°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

SAMSUN HAVA DURUMU °C, 14°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

TOKAT HAVA DURUMU °C, 11°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

TRABZON HAVA DURUMU °C, 15°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM HAVA DURUMU °C, 10°C

Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli

KARS HAVA DURUMU °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli

MALATYA HAVA DURUMU °C, 15°C

Az bulutlu ve açık

VAN HAVA DURUMU °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR HAVA DURUMU HAVA DURUMU °C, 19°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP HAVA DURUMU °C, 20°C

Az bulutlu ve açık

SİİRT HAVA DURUMU °C, 19°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA HAVA DURUMU °C, 22°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı yer yer yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 2 ila 4, gece saatlerinde 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, doğusu yer yer yağmurlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyinde kuzeybatıdan, Güney Ege’de kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, batısı öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlı, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4, zamanla batısında 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, zamanla batısında 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde yer yer kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

YORUMLAR 2
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Dört gözle bekliyoruz yeter ki gelsin
    Cevapla
  • Halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa harıtasına bakın en az 15-20 gun kar yağışı görunmüyor..Ulkemızde yuksek kesımlerde kısmı kar yağışı görulebılir..Ülkemıze kar yağışı Balkanlardan gelmektedır..Buralarda kar yağışı yoktur..Rusya uzerınden Karadenıze doğruda bir kar yağışı görulmemektedır..Aralık beklemek gerekır..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR