Bahçeli'nin hediye ettiği tabloya Rusya'dan açıklama geldi

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Devlet Bahçeli'nin hediye ettiği tabloyla ilgili, "Teessüf edeceğim tek şey haritada gösterilen Türk dünyasının merkezinde büyük bir kızıl yıldız olmamasıdır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2021 08:05 GÜNCELLEME 22.11.2021 08:05 GÜNCEL
Bahçeli'nin hediye ettiği tabloya Rusya'dan açıklama geldi
Bahçeli'nin hediye ettiği tabloya Rusya'dan açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Beştepe'de ziyaret etmişti.

Bahçeli'nin, görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiği 'Türk Dünyası Haritası' özellikle Rusya'da oldukça ses getirmişti.

Rus medyası, söz konusu tabloyu geniş çaplı ele alarak haritada Rusya Federasyonu bölgesi olan 20 yerin de olduğunu yazmıştı.

Yaşanan peş peşe gelişmelerin ardından birçok yorumu beraberinde getiren tabloya, Rus resmi makamlarından ilk açıklama geldi.

NORMAL OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Devlet Bahçeli tarafından Erdoğan'a hediye edilen 'Türk dünyası haritası' konusunda Türk siyasetçilerin periyodik olarak Türk birliği fikri beslediklerin ve bunun tamamen "normal olduğunu" söyledi.

"TEESÜF ETTİĞİM TEK ŞEY GÖSTERİLEN HARİTANIN MERKEZİNDE KIZIL YILDIZ OLMAMASIDIR"

TürkRus’un aktardığına göre, Peskov, "Teessüf edeceğim tek şey haritada gösterilen Türk dünyasının merkezinde büyük bir kızıl yıldız olmamasıdır. Orası Türkiye değil, Rusya Federasyonu toprağıdır" dedi.

TABLODA GÖSTERİLEN MERKEZİN TÜRKLER AÇISINDAN KUTSAL OLDUĞUNU BELİRTTİ

Kendisinin bir Türkolog olduğunu belirten Peskov, tabloda gösterilen yerlere ilgili de ayrı bir parantez açtı. Peskov, haritada gösterilen bu merkezin Altay'da olduğunu ve buranın Türkler için 'kutsal bir yer' görüldüğünü aktardı.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • MESUT BAŞTÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin bir zamanı vardır.Birinci aşama,2023 Haziran seçimlerinden %70 perde bir güçle Cumhurbaşkanımızı seçmeliyiz ki hem içerde,hem dışarda kararlılığımız anlaşılsın.Türkiyesiz,bu bölgelerde oyun kurulamayacağını anlasınlar.İçimizdeki batı uşaklarını TBMM'den temizleyelim.2023, 2053, 2073, hedeflerimize Allahımızın İzniyle EvvelALLAH ulaşırız.Birligimizi,Dirliğimizi koruyalım.ALLAH Bize yeter.
    Cevapla
  • Hanifi Atmaca 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı gibi maşallah MHP genel başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ BEYİMİZ dir
    Cevapla
  • HÜSAMETTİN gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Mhp nasıl Kominizmi yıkıp Türk birliğini gerçekleştirmiş Bugünkü kızıl elma hedefini Bugünün Akşemseddini DevletBahçeli beyimiz Günümüz Fatihi Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan layeni Kızılelma rotasını belirlemişlerdir Varolsun Turan
    Cevapla
  • Efsane Malatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır birde savaş ekonomiyle olmaz bizim ejdadımız ekonomisi çok iyi olan yedi düele karşı zafer kazandı biz o ejdadın torunlarıyız biz Türk milletiyiz Türk milleti asildir Türk milleti cesurdur Türk milleti çalışkandır ..Ne mutlu TÜRKÜM diyene...
    Cevapla
  • Mehmet Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Bahçeli önceliği Türkiye ye vermeli hani Mavi vatan Akdeniz de ki haklarımız
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 2 yıl önce Şikayet Et
    Palyaço sen bahçeli değilsin birde ona rol mü biçiyorsun????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR