Bakan Özer açıkladı: Türkiye eğitim tarihinde ilk!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Türkiye eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlerimiz kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşmuş olacaklardır. 3600 ek gösterge ile birlikte yeni düzenlemenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2021 14:17 GÜNCELLEME 24.11.2021 14:27 GÜNCEL
Bakan Özer açıkladı: Türkiye eğitim tarihinde ilk!
Bakan Özer açıkladı: Türkiye eğitim tarihinde ilk!

Milli Eğitim Bakanı Özer, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, 81 ilden gelen öğretmenlerle Ankara'daki Gölbaşı Vilayetler Evi'nde bir araya geldi. Bakan Özer, öğretmenlere teşekkür ederek, "Değerli öğretmenlerimiz bizim medeniyetimiz, öğretmenlerini hiçbir zaman eğitimin teknik bir unsuru olarak görmez. Bizim medeniyetimizde öğretmenler her daim eğitimin asli unsuru olmuştur. Pandemi süreci, öğretmenlerin misyonlarının hayati olduğunu çok daha iyi anlamamızı sağladı. Öğretmen rehberdir, ilham kaynağıdır. Hepsinin ötesinde öğrencinin hayatında örnek aldığı kişidir. Sizler hazırlıksız yakalandığımız pandemi sürecinde büyük bir azim ile görevlerinizi yerine getirdiniz. Geleceğin inşasında en değerli sermayemiz olan çocuklarımıza bitmeyen azminiz, insani ve vicdani değerleriniz ile büyük bir örnek oldunuz. Bundan sonra da ülkemizin umudu çocuklarımızın ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Bizler de bu süreçte sizlerin en büyük destekçiniz olacağız" diye konuştu. 

'BİR KARİYER MESLEĞİ OLARAK TANIMLANABİLECEK'

Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün akşam hazırlıkları tamamlanan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yakın zamanda TBMM'ye sunulacağı müjdesini verdiğini söyleyerek, "Bu düzenleme sayesinde, Türkiye eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlerimiz kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşmuş olacaklardır. Öğretmenlik meslek kanunu sayesine öğretmenlik artık bir kariyer mesleği olarak tanımlanabilecek; adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve baş öğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumlulukları değişim temelli bir kariyer sistemi çerçevesinde değerlendirilebilme imkanına kavuşacaktır. 3600 ek gösterge ile birlikte yeni düzenlemenin şimdiden öğretmen camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımız için gösterdiğiniz gayret, ilgi ve sabır için teşekkür ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum" dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Eğitimli 2 yıl önce Şikayet Et
    Etüt merkezlerindeki uzaylı mı? Onlarda öğretmen değil mi? Bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Kaldı ki okullardaki eğitim ve öğretim faaliyetleri gayet güzel. Ama şuan ki öğrenci profilini bir bilsen böyle konuşmazdın. Anlayışsız veli robotlasmis öğrenciler.. bu şartlarda öğretmenler ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Sizler veli olarak kendi çocuğunuza 10 gün tahammül edemiyorsunuz. Bırakın da herkes kendi işini yapsın. Yalnız sizden ricam öğretmenlerle ilgili genel konuşmamanız. Her meslek dalında muhakkak sıkıntılı insanlar vardır ama bu güruh çok az bir kesimdir. O yüzden genellemeyelim lütfen.
    Cevapla
  • ENES 2 yıl önce Şikayet Et
    8.00 ders başlıyor 7.50 de okulda olmak zorundayız geç kalırsak müdür çöp toplatıyor ve okulda formasız dolaşmak yasak çeket almak için velileri zorluyor ve biz istemediğiniz halde bize aldırıyor almazsak derse sokmuyor 4.10 da ders bitiyor biz bu adamla nasıl geçineceğiz
    Cevapla
  • Raşit alı sin 2 yıl önce Şikayet Et
    Knk sizinki Gine iyi bizim forma 1500 TL almayani okula almıyorlar ders 9.30 dan 5.30 kadar hayat zor adalet yok dünyanın dengesi bu
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeşim bende öyle ben 2 ders girmiştim derse hoca benı yok yazdı bende kabul etmiyorum dedim dedim bıdaha sızın dersinize girmicem dedim bu ne Allah aşkına yok sınıfa geç girdin falan filan kardeşim benim okula geldiğimi gördün mü yok yazmicaksın
    Cevapla
  • Cemil25 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen, öğrencilere iş kapısı değildir. Öğretmenler öğrencileri sınava hazırlamaz, hayata hazırlar. İyi birer birey olarak yetiştirir. Bunları yaparken de sadece rehber olur. Etüt merkezlerine gelince; sen okula etüt merkezlerine giden öğrenciler gibi istekli öğrencileri ver, eğitimi bırak sadece öğretime yönelsin okullar o zaman gör sözüm ona başarıyı... O zaman ne olur teorikte başarılı ama pratikte işe yaramaz, değerlerinden uzak tamamen kendi çıkarını düşünen bencil bireyler yetişir.
    Cevapla
  • Liseli 2 yıl önce Şikayet Et
    Liseli gençlik malesef beslenemiyor,saat 08:30 da okula giren genç saat 16:00 da okuldan çıkıyor ve bu saate kadar ya aç kalıyor yada kantinden aldığı sağlıksız tost ile geçiştiriyor,sağlıklı beslenebilmesi için en geç saat 14:00 da evinde olmalı,annesinin yaptığı ev yemeklerini yemelidir,bunun içinde ders saati max. 6 saat olmalıdır.Artık gençleri düşünme zamanı geldi,geçiyor,kantincilerden alınan kiraların yüz mislisini ilaçlara vermek istemiyorsanız sesimize kulak verin.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu bilmem. artık ne öğretmen öğretmen ne öğrenci öğrenci. artık sistemi sil baştan yenileyip, önce ahlak ve maneviyat diyerek nesi yetiştirmek gerek. yoksa sıkıntı büyük...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR