Antalya Serik'te metrekareye 221 kilogram yağış dğ

Meteoroloji'nin 'turuncu kod' ile uyardığı Antalya'nın Serik ilçesinde, metrekareye 24 saatte, 221 kilogram yağış düştü. Yağışın aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi de bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2021 13:24 GÜNCELLEME 28.11.2021 13:24 GÜNCEL
Antalya Serik'te metrekareye 221 kilogram yağış dğ
Antalya Serik'te metrekareye 221 kilogram yağış dğ

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün cuma günü 'turuncu kod' ile uyardığı Antalya merkez ile doğu ilçelerinde, dün öğle saatlerinde yağış etkili oldu. Bugün sabah saatlerine kadar devam eden ve aralıkla şiddeti artan yağmur nedeniyle özellikle Aksu ve Serik ilçelerinde tarım arazileri su altında kaldı. Kent merkezinde de yollar göle döndü, rüzgarda ise bazı ağaçlar devrildi.

Meteoroloji'nin verilerine göre, son 24 saatte Serik ilçesine metrekareye 221,5, Manavgat'a 212,4, Aksu'ya 168,8, İbradı'ya 132, kent merkezine 87,4 kilogram yağış düştü. Rüzgarın hızı ise Kemer'de 99, Antalya Körfezi'nde 92,9, Serik'te 85,7 Manavgat'ta 82,4, kent merkezinde de 46,1 kilometreye kadar ulaştı.

BUGÜN DE YAĞIŞ VE RÜZGAR ETKİLİ OLACAK

'Turuncu kod'lu uyarıya göre, bugün de kent merkezi ve doğu ilçelerde yağışların çok kuvvetli olması, metrekareye 51-75 kilogram yağış düşmesi ve rüzgar hızının zaman zaman 80 kilometreye ulaşarak fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Yağışların, aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Çarşamba ise hava sıcaklığının 8-10 derece düşmesinin beklendiği kaydedildi. 

Öte yandan Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Karacaören mevkisine 69,2 kilogram, Isparta Yenişarbademli'ye ise 53,9 kilogram yağış düştü.

Antalya'nın Serik ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayıp akşam saatlerinde şiddetini artırarak devam eden sağanak nedeniyle bazı yerleşim alanları, seralar, iş yerleri ve tarım alanları ile narenciye bahçeleri sular altında kaldı. Serik'in Kökez Mahallesi'nde suların yükselmesi ile çalıştıkları depoda mahsur kalan 14 işçi, dün geç saatlerde Serik Belediyesi ve Serik İtfaiye birimlerince kurtarıldı. Kurtarma anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde işçilerin iş makinesine bindirilip götürülmeleri yer alıyor.

Suyun çekildiği depoda hayat normale dönerken, suların sürükleyerek tarlalara götürdüğü odunlar da iş yeri çalışanları tarafından toplandı. 14 kişinin mahsur kaldığı deponun sahibi Ünal Şaşmaz, "Suları izlemekten başka elimizden bir şey gelmedi. Malımız gitti ama en azından cana gelmedi. Sular bastığı anda yapacak hiçbir şey yoktu. Bazı yerleri aradık. Belediye Başkanı sağ olsun kepçeleri gönderdi. Normal kepçeler müdahale edemedi en son paletli kepçeler geldi. Buradaki işçileri kepçe ile çıkardılar. İşçilerde herhangi bir şey yok Allah'a şükür" dedi.

'KEPÇE BİZİ KURTARDI

Depoda mahsur kalanlardan Suriye uyruklu Naim Nazar, “Su önünde ne varsa alıp götürüyordu. Su biraz fazlalaşınca biz hemen içeriye gittik. Kepçe geldi ama su kepçeyi de götürüyordu. Daha sonra patronun deponun yanındaki iki katlı evine gittik. Bu sırada 3- 4 kişi arabalarla yolun içinde kaldı. Sonra kepçe bizi kurtardı" diye konuştu.

Soner Çeltik ise “Biz akşam su baskını sırasında odun deposunun önünden Gazeliçi'ne doğru gidiyorduk. Önümüzde yoğun sel vardı. 'Geriye dönelim' dedik, geri döndüğümüzde bu yol tamamen su içerisindeydi. Aracı deponun bulunduğu alanda yüksek bir yere çıkardık. 1- 2 saat sonra sular daha da yükseldi ve yol tamamen su altında kaldı. Odun deposunun her tarafından su geliyordu. 3-4 saat kadar burada mahsur kaldık. Daha sonra belediye ekipleri kepçe ile gelip bizi çıkardı. Şimdi de burada kalan aracımı almaya geldim" dedi.

TARIM ALANLARI SU ALTINDA KALDI

Öte yandan Belek Mahallesi'nden geçen Acısu Deresi'nin debisinin yükselmesi sonucu bölgede bulunan tarım alanları, narenciye bahçeleri, muz ve çilek seraları sular altında kaldı. Belek Mahallesi ve Kadriye Mahallesi'nde yazlıkçıların kaldığı bazı siteler su altında kaldı. Sitede su basan evlerde Serik itfaiye birimi ve Serik Belediyesi ekiplerince su tahliye çalışmaları yapılıyor. Yağışlardan dolayı Yukarı Kocayatak, Çandır, Eskiyörük, Belek, Burmahancı, Çakallık, Kadriye Mahallelerinde su baskınları olduğu, bazı seraların su altında kaldığı, yağışlar devam ettiği için hasar tespit çalışmalarına başlanamadığı öğrenildi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • Maşallah 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR