Vali Yerlikaya duyurdu: Motokurye hizmeti durduruldu

İstanbul Valiliği, lodos fırtınası nedeniyle bu akşam saat 23.00'ten yarın saat 18.00'e kadar, başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere, motosiklet ve elektrikli scooterların trafiğe çıkmasına müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2021 22:27 GÜNCELLEME 29.11.2021 22:45 GÜNCEL
Vali Yerlikaya duyurdu: Motokurye hizmeti durduruldu
Vali Yerlikaya duyurdu: Motokurye hizmeti durduruldu

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, İstanbul'da hayatı olumsuz yönde etkileyen lodos fırtınası nedeniyle motosiklet kazalarının önlenmesi, trafik seyir ve can güvenliğinin korunması açısından karar alındığı bildirildi.

Bu karar doğrultusunda bu akşam saat 23.00'ten yarın saat 18.00'e kadar başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere, motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyeceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu karar; özellikle yaz kış demeden büyük bir özveriyle çalışarak, hayatımızı kolaylaştıran motokuryelerimizin can ve mal güvenliklerini korumak amacıyla alınmıştır. Bu araçları kullanan hemşehrilerimizin alınan karara hassasiyetle uymaları büyük önem arz etmektedir."

GETİR HİZMETLERE ARA VERMİŞTİ

Getir, başta İstanbul olmak üzere fırtına nedeniyle bazı kentlerde motosikletli teslimat servislerini durdurduğunu duyurmuştu.

Getir'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Fırtına nedeniyle yollar motokuryelerimiz için tehlikeli. Şu anda İstanbul'daki bütün motosikletli teslimat hizmetlerimizi durdurduk, sadece araçlarımızda sınırlı hizmet verebiliyoruz. Hava muhalefeti sebebiyle diğer illerde etkilenen bölgelerde de hizmetimize ara verdik. Motokuryelerimizin güvenliği için aldığımız bu önlem dolayısıyla siparişlerinizdeki yaşanabilecek gecikme ve iptaller için anlayışınızı rica ediyoruz.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Ali öztok 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede uymasi gerekiyor cunku hersey para degil ben dun kamyonetle giderken bile ruzgardan arabayi zor zapdettim
    Cevapla
  • Kadirovic 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki restorant lar da günlük ücret karşılığı çalışan kurye ler ne olacak? Onların parasını kim verecek?
    Cevapla
  • Sakin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan dininiz imanınız para olmuş.
    Cevapla
  • Kurye 2 yıl önce Şikayet Et
    Valiliğe göre hava hoş (!)
    Cevapla
  • Tolga Ertek 2 yıl önce Şikayet Et
    kimse buna uymaz
    Cevapla
  • Seçki 2 yıl önce Şikayet Et
    Moto kurye demişken, sokaklarda, özellikle gece çok ses çıkartıyorlar, bunların eksozları patlaksa yaptırılsın. Ayrıca elektrikli olan modeller yaygınlaştırılmalı, hem yakıttan tasarruf olur, hem de sessiz olurlar.
    Cevapla
  • Caner 2 yıl önce Şikayet Et
    Eksozu bilerek deliyorlar. Sebebide racing motor gibi ses çıkardıklarınız zannetmeleri ve havaya girmeleri. Ama işte diyorumya zannetmeleri, beyin olsa o sesle bu sesin bir olmadığını anlamaları lazım. Ayrıca patlak eksozlu abart eksozlu motor araç görürseniz 155 arayın ve şikayet edin.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı kanıdayım gece cok ses yapıyorlar
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    İsabetli karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR