Merkez Bankası ve FED toplantısı ne zaman? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

ABD Merkez Bankası diğer adıyla Federal Reserve (FED), bu yıl son kez yapılacak toplantıda faiz kararını açıklayacak. Piyasalara yön verecek olan karar sonrası döviz ya da altın fiyatlarının seyri değişecek. Peki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve FED faiz kararlarını ne zaman açıklayacak?

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2021 09:19 GÜNCELLEME 06.12.2021 09:22 GÜNCEL
Merkez Bankası ve FED toplantısı ne zaman? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Merkez Bankası ve FED toplantısı ne zaman? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Yatırımcılar veya döviz-altın durumunu yakından takip edenler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankasının FED faiz kararını yakından takip ediyor. Federal Reserve (FED) toplantı sonrası açıklayacağı kararda ekonominin seyrini değiştirecek. En son Kasım ayında yapılan FED toplantısında beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmıştı. Peki Aralık ayı FED kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Toplantısı Ne Zaman?

Merkez Bankası’nın toplantı takviminde yer alan bilgilere göre aralık ayı toplantısı 16 Aralık 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Karar aynı gün saat 14:00’te açıklanacak.

Merkez Bankası Ne Kadar Faiz İndirimi Yaptı?

2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu.

 Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi. Ekim ayında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. Kasım ayında da faiz indirimini sürdüren TCMB 100 baz puan indirime gitti ve faizleri yüzde 15’e çekti.

Federal Reserve (FED) Toplantısı Ne Zaman?

FED toplantısı 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak. Toplantı sonrası alınan karar kamuoyuna duyurulacak.

Son FED Toplantısında Hangi Kararlar Alınmıştı?

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurdu.

ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) yapılan açıklamada, para politikasına ilişkin kararların oy birliğiyle alındığı belirtildi.

YORUMLAR 3
  • Kasao 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem faize karşı mücadele başladı 1-2 puan indirmeyin sıfıra indirin.
    Cevapla
  • Zihni yet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekara boşanma kolay mış
    Cevapla
  • Evet 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizin kalkması gerekiyor toptan kalksın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR