1. sınıf öğrencisini tehdit eden öğretmen için karar

Konya'da ağlayarak annesini isteyen 1'inci sınıf öğrencisini azarlayıp tehdit eden öğretmen Ayşe I.'nın görev yerinin değiştirilmesine ve maaş kesintisi uygulanmasına karar verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 12:55 GÜNCELLEME 02.12.2021 15:18 GÜNCEL
1. sınıf öğrencisini tehdit eden öğretmen için karar
1. sınıf öğrencisini tehdit eden öğretmen için karar

Konya'da, okulun 2'nci günü sınıfa uyum sağlayamayıp, ağlayarak annesini isteyen 1’inci sınıf öğrencisi A.Ç.'yi "Terbiyesiz; ağla ağla, seni disipline yollayacağım. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?” diye azarlayan öğretmen Ayşe I. hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, müfettişlerin soruşturması sonucu karar verdi. Ayşe I.'nın görev yeri değiştirilirken başka okula gönderilmesine, maaş kesintisi ile hizmet içi eğitim alması kararı verildi.

Selçuklu ilçesindeki ilkokulda, 7 Eylül’de, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüler, tepki çekti. 1’inci sınıfa başlayan A.Ç., okulun 2'nci günü sınıfa uyum sağlayamayıp, ağlayarak annesini istedi. Bunun üzerine sınıf öğretmeni Ayşe I., A.Ç.’ye "Terbiyesiz" diyerek bağırdı. A.Ç.’nin "İstemiyorum seni, ben annemi istiyorum" diyerek ağlamaya devam etmesi üzerine Ayşe I., "Ağla ağla, seni disipline yollayacağım, haberin olsun. Müdür bey de seni cezalandırsın. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?" dedi. Görüntülerin basında yer almasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Ayşe I. hakkında idari soruşturma başlatıldı. 

 

MAAŞ KESİNTİSİ VE HİZMET İÇİ EĞİTİM

Olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi. Bu sırada öğretmen Ayşe I., 10 gün rapor aldı. Raporunun bitmesiyle müfettişler, öğretmenin ifadesine başvurdu. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturmanın tamamlanmasına kadar tedbir amaçlı Ayşe I.’yı başka okula evde eğitim öğretmeni olarak görevlendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, müfettişlerin soruşturması sonucu Ayşe I. hakkında kararını verdi. Öğretmen Ayşe I.'nın görev yeri değiştirilirken başka okula gönderilmesine, maaş kesintisi ile hizmet içi eğitim alması yönünde karar verildi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Cin 2 yıl önce Şikayet Et
    80.90 liı yılların öğretmenleri kötüyüdü ,cetvelle dayak tokat ,dinsiz kemalistti çogu hatta komunist
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenin kızmasına bağırmasına karşı değilim ama ilkokul 1. sınıf ve ikinci günü. bir daha bu çocuk okula gitmek istemez. bunu hiç mi düşünmedi bu kadın? kesin yeni mezun vermiş ve tekrar 1. sınıf alınca kafayı bozmuştur
    Cevapla
  • Cahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yaparken çocuğun 1. sınıf öğrenci olduğunu unutmayın. Bu çocuk okula başladığında böyle tablo ile karşılaştığında okul ve öğretmen hakkındaki yerleşecek algısı onu ömür boyu bırakmaz. Bir insanın geleceğini karartmasına görev yerinin değiştirilmesiyle ceza verilmiş olmaz. At görevden haketmeyeni. Bilgi yetmiyor insan yetiştirmeye sadece. Edep, Haya, Sevgi, Şevkat, Hoşgörü, Sabır... Bu kadında olmayan tüm sıfatlar Öğretmenlik mesleğinde bulunması gerekenler.
    Cevapla
  • Alican 2 yıl önce Şikayet Et
    o video yu çeken çocuk kaç yaşında ve cep telefonunun ne işi var onda önce bunu bir sorgulamalı
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    o yaştaki çocukta cep telefonunun ne işi var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR