Son dakika haberi: Montrö bildirisi için istenen ceza belli oldu!

Son dakika haberi: Amirallere Montrö iddianamesi hazırlandı. Montrö bildirisindeki isimlere TCK 316. maddeden ceza istendi. İddianamede, emekli amirallerin Anayasal düzene karşı suç işlediği vurgulandı ve 12'şer yıl hapis cezası istendi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2021 15:46 GÜNCELLEME 06.12.2021 16:54 GÜNCEL
Son dakika haberi: Montrö bildirisi için istenen ceza belli oldu!
Son dakika haberi: Montrö bildirisi için istenen ceza belli oldu!

Son dakika haberi: Amirallere Montrö iddianamesi: Montrö bildirisindeki isimlere TCK 316. maddeden ceza istendi. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, iddianamede yer alan 103 şüpheli hakkında, "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Açıklamada, haklarında gözaltı kararı verilen bir kısım şüphelinin dijital materyallerinin incelendiği ve suça konu yazışmaların iddianameye eklendiği bilgisi yer aldı.

Cuntacılığa özenen emekli amirallerden skandal bildiri: Peş peşe çok sert tepkilerCuntacılığa özenen emekli amirallerden skandal bildiri: Peş peşe çok sert tepkiler

'Bildiri' soruşturmasında gözaltına alınan emekli amirallerin ilk ifadesi ortaya çıktı'Bildiri' soruşturmasında gözaltına alınan emekli amirallerin ilk ifadesi ortaya çıktı

TCK 316. MADDE NEDİR?

Madde 316 - (1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla işlemek üzere iki veya daha fazla kişi, maddi olgularla belirlenen bir biçimde anlaşırlarsa, suçların ağırlık derecesine göre üç yıldan on iki yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Amaçlanan suç işlenmeden veya anlaşma dolayısıyla soruşturmaya başlanmadan önce bu ittifaktan çekilenlere ceza verilmez.

- SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Başsavcılık, 4 Nisan'da bir grup emekli amiralin yayımladığı "Montrö bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında, 5 Nisan'da Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmış, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a ise emniyete gelmeleri için tebligat yapılmıştı.

Şüpheliler, ifade işleminin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmada, 6 emekli amiral ile 1 emekli general 16 Nisan'da ifadeye çağrılmış, 22 Nisan'da şüphelilerden 6'sı adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Emekli amiral Işık Biren ise tedavi gördüğü için ifadeye gelememişti. Geri kalan şüphelilerin ifadesi ise 27 Mayıs'ta almıştı.

YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • bahoç 2 yıl önce Şikayet Et
    adalet geç işliyor vesselaaaaammmm
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi billahi az bile ceza çünkü milletin geleceğiyle onamaya kimsenin hakkı yok. Mutlaka rütbeleri de sökülmelidir.
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Onların alacağı ceza Türkiye nin bağımsız oluşunun belgesidir.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    hem hapis hem rütbe sökme hemde mal varlıklarına el koyun..
    Cevapla
  • Okm 2 yıl önce Şikayet Et
    Hapis cezası yerine rütbelerini sökün daha iyi olur bu onlara yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR