Diyanet'ten Sözcü Gazetesi’ne yalanlama!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan camilerin girişinde yer alan tabelalarda T.C. ibaresinin kaldırıldığına dair iddialarla ilgili açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2021 19:09 GÜNCELLEME 13.12.2021 11:28 GÜNCEL
Diyanet'ten Sözcü Gazetesi’ne yalanlama!
Diyanet'ten Sözcü Gazetesi’ne yalanlama!

Diyanet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bugün Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan, camilerin girişinde yer alan tabelalarda T.C. ibaresinin kaldırıldığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Cami tabelalarının nasıl olacağı hususu, Başkanlığımızın Tanıtım Yönergesi ve ekleri ile belirlenmektedir. Tüm Bakanlıklar ve kurumlarda logoların ve tabelaların belli bir standartta hazırlanması ile ilgili çalışmalar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı da 18.10.2021 tarihinde yeni bir Yönerge çıkarmıştır. Bu Yönergede cami tabelalarında logo ve renk değişimi dışında yer alan yazılı bölümde hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Habere konu bazı camilerde önceden T.C. ibaresinin yer alması, mahalli görevlilerin kendiliğinden yaptığı bir işlem olup kurumun önceki yönergesinde de bu ibare yer almamaktadır.

Başkanlığımız merkezi ve taşra teşkilatı temsilcilikleri olan il ve ilçe müftülüklerimizin tamamında T.C. ifadesi kullanılmaktadır. Burada bir kasıt aranması yersizdir.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Sistematik bir şekilde sürekli Diyanete saldırıyor fondaş Bizans medyası, çünkü 2023 seçimlerini muhalefet kazanırsa şimdiden Diyanet kurumunu kapatmanın alt yapısını hazırlıyorlar.
    Cevapla
  • 1968 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki camiye gidiyorlar da!!!
    Cevapla
  • @romalı 2 yıl önce Şikayet Et
    sözcü gazetesi çok mu düşünüyormuş camileri...
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar camiye zaten karşı ne işleri var cami ile kapısında ne yazarsa yazsın size ne
    Cevapla
  • Hacı CAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı ülkede Kurumunuz olursa onun isminin önüne T.C. yazmanız gerekir (T.C Ulu Camii,T.C Diyanet işleri Bşk, T.C. Konsolosluğu vb.) kendi memleketinde yazmanın bir anlamı yok yaşadığımız vatanı sömürgecilerin vatanı kabul eden ecnebiler ecnebiler kuduruyor isminin önünede T.C. yazarak bu ülkenin vatandaşı olmadığını açıklıyor zavallılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR