GSB Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK kredi ve burs için tarih verdi...

Burstan yararlanmak isteyen milyonlarca üniversiteli başvurularını 10 Kasım itibariyle tamamladı. Sonuçlar için heyecanlı bekleyiş sürerken kritik bir açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabından açıklama yapacağını duyurdu ve tarih verdi. İşte öğrencileri heyecanlandıran gelişmenin detayları...

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2021 17:14 GÜNCELLEME 14.12.2021 17:43 GÜNCEL
GSB Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK kredi ve burs için tarih verdi...
GSB Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK kredi ve burs için tarih verdi...

KYK burs sonuçlarının açıklanması için Gençlik ve Spor Bakanlığının değerlendirme işlemlerini bitirmesi bekleniyor. Son yapılan açıklamada Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, süreci en adil şekilde yönetmek istediklerini kaydederken sonuçları en kısa sürede öğrencilere ulaştırmak için çabaladıklarını ifade etmişti. Geçtiğimiz sene 7 Aralık'ta açıklanan sonuçların ardından öğrenciler bekleyişe geçmiş ve sonuçların neden açıklanmadığı herkes tarafından merak konusu olmuştu. 2002 yılından bu yana ön lisans ve lisans öğrencilerine ödenen burs miktarlarında 14 katlık bir artış yapıldı. Bu yıl zamlı burs ücretlerinin Ocak ayında açıklanması beklenirken Bakan Kasapoğlu'nun yeni yaptığı açıklama sonrası gözler bugüne çevrildi. İşte Bakan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım...

Bakan Kasapoğlu Bugün Canlı Yayın Yapacak!

Burs ve kredi başvuru sonuçları için geri sayım başlarken heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda GSB Kredi ve burslar hakkında canlı yayın yapacağını duyurdu. Canlı yayın bugün (14 Aralık) saat 20.30'da başlayacak. Canlı yayın Bakan Kasapoğlu'nun Instagram hesabından gerçekleşecek. Bakan yaptığı açıklamada " Gençlerimizle Instagram canlı yayınında buluşuyoruz. Sorduğunuz, merak ettiğiniz soruları cevaplayacağım." ifadelerini kullandı.

Burs Sonuçları Açıklandıktan Sonra Taahhütname Onayı Yapılacak!

İlk defa burs ve kredi alan öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı taahhütname tarihlerini duyuracak. Belirtilen tarihler arasında onaylama işlemi yapmayan öğrenciler burs ve kredi hakkını kaybedecekler. 18 yaşın üzerinde olan adaylar e-Devlet üzerinden onaylama yapabilirler. 18 yaşından küçük öğrenciler taahhütnamelerini anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra e-Devlet şifreleri ile, 15 yaşından küçük veya anne babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden onaylama yapacaklar.

İlk 100'e Giren Öğrencilere Kesin Olarak Burs Verilecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre öncelikli burs verecek öğrenciler belirlendi. Şehit, gazi çocukları, sağlık raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat etmiş olanlar, lise ve dengi eğitimleri yetiştirme yurdu ve Darüşşafaka lisesinde tamamlayanlar ve amatör milli sporculara öncelik tanınacak. Ayrıca Alan Yeterlilik Testinde (AYT) başarı sıralamasında ilk yüze giren ve ÖSYM tarafından teyit edilen öğrencilere burs ödemesi yapılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR