Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'dan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a ders gibi sözler

CNNTürk'e "itibar suikasti yapıldığı" gerekçesiyle telefonla bağlanıp 30 dakika konuşan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a, program konuklarından Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'dan sert tepki geldi. Yalçın, Demirtaş'ı manüple yapmakla suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2021 22:24 GÜNCELLEME 15.12.2021 23:28 GÜNCEL
Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'dan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a ders gibi sözler
Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'dan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a ders gibi sözler

CNNTürk'te Semiha Şahin'in sunduğu Akıl Çemberi programında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları konuşulan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kendisiyle ilgili itibar suikasti yapıldığı iddiasıyla canlı yayında bağlandı. Programa "kendi görüşlerimi söylerim, başkasının sorusuna cevap ya da tartışmaya girmem" şartı getiren Demirtaş, yaklaşık yarım saatlik konuşmasının ardından yayından çıkması eleştirileri de beraberinde getirdi. 

PROF. DR. HASAN BASRİ YALÇIN'DAN PROF. DR. DEMİRTAŞ'A SERT TEPKİ

Program konuklarından  Doç. Dr. Hulku Cevizoğlu, "keşke yeniden yayına bağlansa" diyerek kendisine sormak istediği bir dizi soruyu sıralarken Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın ise bu tür programa bağlanmanın gelenek haline getirilmek istendiğini belirterek "Geçenlerde Aytun Çıray bağlandı ve "ben ordakilerle konuşmak istemiyorum" diyerek atacak sloganlarını atıp gitti. Bugün Özgür Demirtaş bağlandı "Ben oradakilerle konuşmayacağım.Siz bana itibar suikasti yapmışsınız" dedi. Oysa ne benim ağzımdan ne de diğer konukların ağzından öyle birşey çıktı. Kendisine itibar suikasti yapıldığı tezini ileri sürerek mazlum pozisyonuna girip burada 30 dakika tirad atıp, arkasından kimse birşey söylemesin gibi "ben siz zavallı fani Türklerin tipinde değilim. Ben siz fani Türkler gibi birbirinin sözünü kesen kültürden gelmiyorum" gibi ifadelerle konuşmasını yapıp gidiyor." dedi. Ben de ona, sizin konuştuğunuz şeyleri siz gittikten sonra konuşuyor olma özgürlüğüne sahibiz. Ondan sonra kimse benim arkamdan konuşuyor, itibar suikasti yapılıyor deme hakkına sahip değil.  Böyle bir üslup var ise biz de üslubumuzu buna göre belirleyip ona göre konuşabiliriz" şeklinde konuştu.

"DEMİRTAŞ, BİLİMSEL KONUŞMA KILIFIYLA MANÜPLE VE DEMOGOJİ YAPTI"

Prof. Dr. Demirtaş'ı bilimsel bilgiyi kullanıyormuş numarası çekip onun üzerinden oldukça manüplatif ve oldukça demogojik bir konuşma yapmakla suçlayan Prof. Dr. Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü "O bunları söylerken müdahale edilebilir ancak, benim sözümü kesmeyeceksiniz" diyerek bağlandığı için sustum. Neden manipülatif olduğuna gelince, bir iki gerçekliği arka arkaya sıraladıktan sonra  onun üzerine istediğiniz kadar gerçeklikle ilgisiz manüpülatif bilgiyi yapıştırırsınız. Sonra bir hamaset nutku çeker gidersiniz Yapılan tam anlamıyla bu"

"BİLİM İNSANLARINA BIRAKIN" DİYEN ÖZGÜR DEMİRTAŞ'A  PROF. DR. TANSU ÇİLLER HATIRLATMASI

Prof. Dr. Yalçın, Demirtaş'ın  "İktisat bir bilimdir konuyu bilim insanlarına bırakmak lazım" sözlerini hatırlatarak, janjanlı ifadelerle bu işin üzerinin örtülemeyeceğini, Demirtaş'ın enflasyon sorunu ve ekonomideki hataların düzeltilmesiyle ilgili herhangi bir ifadesi olmadığını "Eğitim şart" sözü ve "liyakatli insanlar ekonomiyi yönetsin" sözüne değinerek "Siz kim oluyorsunuz da liyakata karar veriyorsunuz. ABD'den Amerika'dan isimler sayabilirsiniz. Tansu Çiller de ekonomi profesörüydü. Tansu Çiller'in döneminde Türkiye'de enflasyon yüzde 150 idi." dedi. 
"Elinde çekiç olan herşeyi çivi zannediyor" diyen Prof. Dr. Yalçın konuşmanın siyasetçileri hakir gören bir konuşma yapıldığını belirterek ekonomi alanında dünyaca ünlü isimlerin birbirleriyle çelişen tezlerine dikkat çekti. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • M. Ç. 2 yıl önce Şikayet Et
    Müdahele edip susturulmalıydı. Çapsız
    Cevapla
  • Aydın Gündüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışından palazlanan satılmışlarmı yönetecek bu memleketi.Bunlar ruhunu ve bedenini para ve menfaat karşılığı kiralamış tanzimatçılar.
    Cevapla
  • alper 1 yıl önce Şikayet Et
    adam yurt dişinda yaşamiyor
    Cevapla
  • Cahit KOLBAY 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Sayın Hasan Basri Hocam, Ağzınıza sağlık...
    Cevapla
  • yenycery 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceki sene doçentti bu abi ne ara prof oldu yaw.
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yaa! Yan gelip yatarak olmuyor bu.
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene Doçentliğinin 5. yılındaymış demek ki..
    Cevapla
  • Gokhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakiyorum herkes ekonomist olmuş. Yayindakilerin hiç birinin ekonomiyle alakası yok. A.bir yerlere şirin gorunme çabaları var. Her şey ortada adam ne dediyse oldu. Bu ülkede gerçekleri konuşanlar hep vatan haini hep terörist bazılarının gözünde. Millet ay sonunu getiremezken tuzu kurular TV de yok o ortamı geriyor yok bu ad bilmem kimin güdümünde diye konuşuyor. Ülkede son 6 ayda devalüasyon oldu kimse korkusuna söyleyemiyor
    Cevapla
  • Şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Unutma 2004 yılında bir dolar 1.600.000 TL idi.
    Cevapla
  • Muhammet 2 yıl önce Şikayet Et
    gökhancım hangi veriye dayanarak doları 15 lira yaptılar. Herkes sen gibi ekonomist farkındamısın. Türkiyedeki dolar ve altın mevduatları bugun bozdurulsa mevcut kur ile tl sadece %30 sini karşılayabiliyor. Türkçesi tl aşırı değersiz ya hani mevcut basılı ve sanal para sadece doların 3 te birini karşılayabiliyor.
    Cevapla
  • Antepli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR