Bakan Koca asistan hekimlerin temsilcileriyle bir araya geldi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, tıp öğrencileriyle buluşmasının ardından bu kez farklı üniversitelerde uzmanlık eğitimine devam eden asistan hekimlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2021 09:20 GÜNCELLEME 16.12.2021 09:22 GÜNCEL
Bakan Koca asistan hekimlerin temsilcileriyle bir araya geldi
Bakan Koca asistan hekimlerin temsilcileriyle bir araya geldi

İki buçuk saat süren toplantıda asistanların çalışma şartları, nöbet süreleri, şiddet ve malpraktis gibi konular ele alındı, çözüm önerileri değerlendirildi.

Bakan Koca toplantının açılışında, hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı ve mevcut sorunların farkında olduklarını ifade etti.

Uzmanlık eğitimi için fırsat eşitliği oluşturma gayesinde olduklarını söyleyen Sağlık Bakanı, hem özlük haklarını hem emeklilik durumunu hem çalışma ortamını iyileştirmenin önemine vurgu yaptı. Bakan Koca, sağlıkta şiddet ve malpraktis konusunda ise şunları kaydetti:

“Sadece yasayla olmuyor. Yasa tek başına yetmiyor. Bunu toplumla birlikte yapabiliriz. Hukukun, eli kolu bağlı kalan sağlık çalışanını kollaması gerekiyor. Bir diğer sorun malpraktis. Ölçüsüz davaları görüyoruz, ölçüsüz bir uygulama var. Bunun da bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Memleket olarak sağlıkta vatandaşımıza sunduğumuz bu hizmetin devamlılığı için biz bunu çözmek durumundayız. Hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza bu boyutuyla sahip çıkmak zorundayız. Ben bunun yapılacağına inanıyorum. Sorun belli, tanı belli, reçete de belli. Bu reçeteye ulaşmak için hepimizin iyi niyet duyguları içinde kararlılığımızı hissettirmemiz gerekiyor.”

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • bülent duman 4 yıl önce Şikayet Et
    grev yapan hocaları gereken ders verilsin.dün hastahaneye gittik geri döndük.
    Cevapla
  • Www 4 yıl önce Şikayet Et
    Şiddeti sadece hastalar hekimlere mi uyguluyor diplomanın verdiği kibirle hastasına psikolojik travma yaşatan kibirli hekimleri hastalar kime şikayet etsin. Ama içlerindeki güzel insanları kastetmiyorum .Bir de bu konuşulsa ya .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR