Hava durumu: Türkiye'de bugün hava nasıl olacak? 24 Aralık Cuma...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Aralık Cuma gününün hava durumu raporunu vatandaşla paylaştı. Tabloda, hava sıcaklıklarının normale döndüğüne ilişkin veriler görülüyor. Batı Anadolu'nun bazı şehirlerinde güneş, bulutlu havada dahi olsa kendini göstermeye başlayacak. Akdeniz ve Ege kıyıları da mevsim normallerine döndü. İşte, 24 Aralık Cuma günü hava durumu...

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2021 09:40 GÜNCELLEME 24.12.2021 09:40 GÜNCEL
Hava durumu: Türkiye'de bugün hava nasıl olacak? 24 Aralık Cuma...
Hava durumu: Türkiye'de bugün hava nasıl olacak? 24 Aralık Cuma...

Ülkemizde haftalardır etkili olan soğuk havalar, önümüzdeki günlerde yerini güneşe bırakacak. İç Anadolu, Doğu Anadolu'daki don tehlikesi devam ederken, Batı Anadolu'da güneş kendini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı günlük raporda, Ege ve Akdeniz'deki havaların normal seviyelerine döndüğü görülüyor. Marmara Bölgesi'nin tamamında da güneşin hakim olacağı öne sürüldü. İşte, 24 Aralık Cuma günü hava durumu raporu...

Son dakika deprem: AFAD ve Kandilli’nin yayınladığı son depremler! 22 Aralık…Son dakika deprem: AFAD ve Kandilli’nin yayınladığı son depremler! 24 Aralık...

Hava durumu: 24 Aralık Cuma

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı 24 Aralık Cuma günü hava durumu raporunda, yurt genelindeki sıcaklıkların düşmeye devam ettiği; bazı bölgelerde kar yağışı yaşandığı görülüyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da don uyarısı yapılırken, İstanbul’da hava 0 derece. İşte, bölgeler halinde kısa bir hava durumu incelemesi:

  • Marmara Bölgesi: Güneşli (Sıcaklık ortalaması: 10 derece)

  • İç Anadolu Bölgesi: Kar, bulut ve güneşli (Sıcaklık ortalaması: 3 derece)

  • Ege Bölgesi: Güneşli (Sıcaklık ortalaması: 12 derece)

  • Akdeniz Bölgesi: Güneşli (Sıcaklık ortalaması: 12 derece)

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Sisli ve güneşli (Sıcaklık ortalaması: 4 derece)

  • Doğu Anadolu Bölgesi: Sisli ve don uyarısı (Sıcaklık ortalaması: -17 derece)

  • Karadeniz Bölgesi: Güneşli ve karlı (Sıcaklık ortalaması: 5 derece)

Meteoroloji, 24 Aralık’taki hava durumu tahmininin yüzde 80-90 oranında tutarlı olduğunu vurguluyor.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da don uyarısı

İç Anadolu'nun orta kesimi ile Doğu Anadolu'nun tamamında don uyarısı devam ediyor. Yozgat ve Sivas'taki vatandaşlar, bugün hem sisli hem de -13 derece hava sıcaklığı hissedecek. Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde de sis uyarısı yapılırken, bölgenin hava sıcaklığı en düşük şehri -20 derece ile Ardahan.

Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerine dönüldü

Bir gün önceki hava durumu raporunda Ege ve Akdeniz'in hava sıcaklık ortalaması 5 derecenin altını görmüştü. Bugünkü raporda, iki bölgedeki sıcaklıkların normale döndüğü görülüyor. Her iki bölgenin de sıcaklık ortalaması tekrar 10 derecenin üstüne çıkacak. Ayrıca, Çanakkale'ye sis uyarısı yapıldı.

Marmara Bölgesi’nde güneş kendini gösterdi

Karadeniz'le eş zamanlı olarak soğumaya giden Marmara Bölgesi, 24 Aralık Cuma günü yeniden güneşi görecek. Bölgenin sıcaklık ortalaması 9.5-10 derece arasında değişkenlik gösterirken, Bilecik ve Bursa hariç tüm şehirlerde güneş var. Bursa da, gece vakti -5 dereceye kadar inerek bölgenin en soğuk hava sıcaklığını yaşamış oldu.

Karadeniz'de don uyarısı, kar ve güneş!

Haritanın en parçalı yapısı Karadeniz'e ait. Doğu Karadeniz hattında kar yağışlarının devam etmesi öngörülüyor. Orta Karadeniz'de de yer yer güneş; yer yer bulutlu hava hakim. Batı Karadeniz'de Bartın için don uyarısı yapılırken, şehir gece vakti -9 dereceyi gördü. Batı Karadeniz'in kalan bölümünde de güneş kendini gösteriyor.

Güneydoğu’da parçalı iklim hâkim

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin batıda kalan illerinde hava sıcaklıkları sıfırın üstündeyken, doğusunda kalan illerinde sıcaklıklar sıfırın altına düşebiliyor. Bölgedeki en soğuk il, -5 derece ile Hakkari. En sıcak il de, 8 derece ile Şanlıurfa.

İl il hava durumu: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Sakarya, Diyarbakır, Trabzon, Antalya…

24 Aralık Cuma günü şehir şehir hava durumu raporu şu şekilde:

  • İstanbul: 9 derece (Güneşli)

  • Ankara: 2 derece (Bulutlu)

  • İzmir: 12 derece (Güneşli)

  • Bursa: 9 derece (Sisli)

  • Sakarya: 9 derece (Güneşli)

  • Diyarbakır: 4 derece (Sisli)

  • Trabzon: 5 derece (Kar yağışı)

  • Antalya: 15 (Güneşli)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR