'Hız cezası' alanlar için emsal karar! Mahkeme iptal etti

Hız limitini aştığı için 314 TL ceza kesilen avukat, karara itiraz etti. Mahkeme, EDS cihazlarının yanlış ölçebileceğine karar vererek, cezayı iptal etti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2021 13:57 GÜNCELLEME 23.12.2021 13:57 GÜNCEL
'Hız cezası' alanlar için emsal karar! Mahkeme iptal etti
'Hız cezası' alanlar için emsal karar! Mahkeme iptal etti

Adana Barosu avukatlarından Nazan Akça Subaşı, 21 Ağustos'ta bir müvekkilinin duruşması için Amasya'ya gitti. Aynı gün kente geri dönen avukata 2 ay sonra ceza makbuzu geldi.

Amasya-Tokat yolunda hız limitini sadece 2 km aştığı için kendisine 314 lira idari para cezası kesildiğini gören Subaşı, uyarı tabelası olmamasına rağmen yine de 70 km limitini aşmadığını öne sürerek konuyu yargıya taşıdı. 

Akşam gazetesinden Soner Kan'ın haberine göre, mahkeme, EDS cihazlarının kalibrasyon hatası, ışık ve metal yoğunluğu nedeniyle bu hız limitlerini yanlış ölçebileceği ihtimalini göz önüne alıp, cezayı iptal etti. 

Subaşı, kararın 'emsal' niteliği taşıdığını söyledi.

YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • avcıoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadının beyanı esastır!
    Cevapla
  • ulucak 2 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme o yönde ki cihaz kayıtlarını iseyebilir di bozuk mu değil mi anlardı hukuk olasılıklar üzerine bina edilmez .hakimin takdir hakkı da bir yere kadar. hukuk kişiye özel değişebilir bir meta değildir herkes hukuk karşısında eşittir
    Cevapla
  • Tok Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Emsal memsal hikaye avukat hukuksuz bir şekilde müdahil olmuştur. 56 ile şehir içinde ceza yedim. Karayolları hız kanununda cihazların %2 yanlı ölçebileceği yazmasına rağmen mahkeme aleyhimde karar verdi. Savcılar yedikleri cezayı iptal ettiriyor. Belki avukatın eşi savcı olabilir.
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Radara yakalandın diye ceza kestiler, Ne radar vardı, Ne de işaret levhası. Ama Awukatım yoktu. Cezayı yedim. Adalet mülkün mü temeli yoksa avukatın mı?
    Cevapla
  • Etkiye Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Plakaya göre Ceza kesilir. Amir sıkıştırıyor. Kime kesecez ya. Antalyalı adamın ne işi var Amasya da. Kes cezayı. Böyle şehirlerin esnafından da alışveriş yapmamak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR